Regióny Zo Slovenska

Obľúbený Záhoráčik pomáha zatraktívniť Záhorie domácim aj zahraničným turistom

Záhoráčik sa stal vyhľadávaným dopravným spojením pri spoznávaní severozápadných svahov Malých Karpát a dolnozáhorských lesov.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený Záhoráčik pomáha zatraktívniť Záhorie domácim aj zahraničným turistom
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

Od spustenia turistického vlaku Záhoráčik sa do konca júna 2018 na ňom previezlo takmer 13-tisíc cestujúcich. Okrem peších si ho obľúbili aj cykloturisti, ktorí môžu využiť špeciálny cyklovozeň.

Obľúbený Záhoráčik

Predseda BSK Juraj Droba pripomenul, že turistický vláčik premáva na trati Záhorská Ves-Zohor-Plavecké Podhradie počas víkendov a sviatkov trikrát denne. „Pomáha zatraktívniť a priblížiť Záhorie domácim aj zahraničným turistom,“ skonštatoval, pričom upozornil, že Záhoráčik sa stal vyhľadávaným dopravným spojením pri spoznávaní severozápadných svahov Malých Karpát a dolnozáhorských lesov prostredníctvom cyklistickej a turistickej trasy z Kuchyne na Zochovu chatu, ale aj využitím medzinárodnej cyklotrasy Eurovelo 13.

V roku 2017 odviezlo 242 vypravených vlakov viac ako 9000 ľudí, v aktuálnej sezóne, ktorá sa začala 28. apríla, prepravil Záhoráčik do konca júna 3873 turistov. Premávať bude až do 14. októbra.

Projekt turistického vlaku realizoval BSK v spolupráci s národným dopravcom Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK), Železnicami SR (ŽSR) a Bratislavskou integrovanou dopravou (BID). V projekte plánuje BSK pokračovať aj v roku 2019.

Cestujúci môžu cestovať Záhoráčikom na všetky cestovné lístky platné v IDS BK a Bratislava Card City & Region (bezplatná doprava pre turistov) s výnimkou lístku pre bicykel, pri ktorom platí cenník ZSSK.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM