JAB Zo Slovenska

OBRAZOM: Otužilci zo Spišskej Novej Vsi a okolia si uctili pamiatku obetí vody

V týchto dňoch spomíname intenzívnejšie na tých, ktorí už nie sú medzi nami. Otužilci zo Spišskej a okolia si uctili pamiatku obetí vody.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Otužilci zo Spišskej Novej Vsi a okolia si uctili pamiatku obetí vody
5
Galéria
Zdroj: Pstruhy SR

Otužilci zo Spišskej Novej Vsi a okolia sa v sviatočný podvečer stretli spolu so svojimi kamarátmi z Tatier opäť v Slovenskom raji na Zelenej lávke.

Tentokrát sa spoločné otužovanie Pstruhov Slovenského raja a Tatranských otužilcov nieslo v pietnom duchu. Ako povedal pre Spišskú 24 predseda a zakladateľ občianskeho združenia Peter Klein, stretli sa, aby si uctili pamiatku a zaspomínali na obete vody.

„Zapálili sme sviečky a poslali dole vodou veniec na uctenie si obetí vôd, riek a mora. Spomínali sme a otužovali, aby nám voda prinášala len zdravie, úžitok a radosť,“ opísal Klein s tým, že tejto spomienky sa zúčastnilo viac ako tridsať otužilcov.

Aj keď toto otužovanie sa nieslo vo vážnejšej atmosfére, Pstruhy na chladný Hornád a svoje hobby nezabúdajú a otužujú už od septembra pravidelne každú nedeľu. Podľa slov predsedu občianskeho združenia pribudlo k nim aj veľa nových členov, hlavne ženy.

Ako doplnil, keďže otužovanie je aj o dobrej partii a nezabudnuteľných akciách, nebudú ani tento rok chýbať na Zelenej lávke na Luciu, Mikuláša či počas vianočného obdobia.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBJEKTÍVOM: Otužilci sa zišli v Slovenskom raji, uctili si obete vody
5
Galéria
Zdroj: Pstruhy SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM