Regióny Zo Slovenska

OBRAZOM: Po starej autobusovej stanici Mlynské nivy nezostala ani tehla

Novú autobusovú stanicu plánuje HB Reavis otvoriť v roku 2020. Stanica bude pohodlne prístupná pre hromadnú a individuálnu dopravu.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Po starej autobusovej stanici Mlynské nivy nezostala ani tehla
10
Galéria
Zdroj: TASR

Búracie práce na mieste starej Autobusovej stanice Mlynské nivy boli ukončené. Projekt Stanica Nivy tak prechádza do ďalšej fázy.

Vstupná brána do mesta

Novú autobusovú stanicu na Mlynských nivách plánuje HB Reavis otvoriť v roku 2020. Bude kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy.

Nové priestory budú mať tri nadzemné a dve podzemné podlažia, pričom nástupištia autobusov sú plánované v prvom podzemnom podlaží. Unikátnou komunitnou črtou novej stanice je zelená strecha s mestskými záhradami, bežeckou dráhou a kompletným vybavením pre aktívny oddych a šport.

Výstavba prinesie aj novú dopravnú a technickú infraštruktúru v okolí. Stanica bude pohodlne prístupná pre hromadnú a individuálnu dopravu, okolie budovy bude prispôsobené aj pre cyklistov a peších návštevníkov.

Kompletná obnova ulice

Termín spustenia kompletnej obnovy ulice Mlynské nivy a ani doba jej uzavretia stále nie sú známe. Do projektu novej autobusovej stanice chce developer investovať 345 miliónov eur. Do obnovy dopravnej a technickej infraštruktúry v okolí ďalších 24 miliónov eur.

V marci 2017 developer informoval, že preveruje v spolupráci s mestom najvhodnejší prístup k obnove z hľadiska obmedzenia dopravy. Podľa posledných informácií by nový bulvár Mlynské nivy mohol byť Bratislavčanom k dispozícii v roku 2018 a nová autobusová stanica v roku 2020.

V rámci obnovy dopravnej a technickej infraštruktúry ulice Mlynské nivy investor s mestom rieši jej uzavretie pre dopravu v rôznych časových rámcoch. Najpraktickejším riešením sa podľa neho javí kompletné uzavretie pre dopravu s odhadom na 14 mesiacov, namiesto postupného obmedzovania v rozsahu 36 mesiacov.

Verejnosť bude o finálnom riešení i alternatívnych trasách včas informovaná.

Vizualizácie projektu Stanica Nivy si môžete pozrieť TU.

Projekt Stanica Nivy (február 2018)
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM