Správy Regióny Zo Slovenska

OBRAZOM: Rekonštrukčné práce v podchode na Trnavskom mýte sa začali

V pondelok odštartovala rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte. Robotníci v týchto dňoch usilovne strhávajú schátraný strop.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Rekonštrukčné práce v podchode na Trnavskom mýte sa začali
14
Galéria
Zdroj: TASR

Nefungujúce eskalátory, zdemolované svetelné tabule, špinavé steny postriekané grafitmi, indivíduá a zápach moču. Tento obraz roky zanedbávaného podchodu na Trnavskom mýte sa od pondelka (16. 10.) stáva minulosťou.

Práce sa začali

Hlavné mesto v spolupráci s developerskou firmou Immocap Group a. s. spustilo rekonštrukčné práce v podchode, z ktorého by sa už v lete 2018 mal stať estetický, funkčný, architektonicky nápaditý a najmä bezbariérový priestor. Aby rekonštrukcia ovplyvnila prevádzku podchodu čo najmenej, počas prebiehajúcich prác funguje v upravenom režime.

Momentálne je pre peších uzavretá polovica podchodu – východ k Istropolisu a na Vajnorskú ulicu, smer Nové Mesto.

V rámci projektu sa komplexne zrekonštruuje zázemie podchodu, vnútorné priestory a kompletne zrenovované budú aj všetky vstupy do podchodu. Vymenené budú všetky eskalátory, dobudované výťahy tak, aby bol zabezpečený pohyb imobilných občanov, mamičiek s kočíkmi a starších spoluobčanov. Počíta sa aj s čiastočnou renováciou električkových zastávok. Podchod bude chránený kamerovým systémom a 24-hodinovou bezpečnostnou službou.

Celý podchod dostane nový šat. V priestoroch bude pre verejnosť k dispozícii až 1 400 m2 plochy premietnutej do osemnástich obchodných prevádzok z oblasti služieb, gastro, módy či zdravia.

Náklady, ktoré vynaloží Immocap na revitalizáciu podchodu dosiahnu 2,5 mil. eur, hlavné mesto investuje 1,2 mil. eur. Immocap získa po rekonštrukcii priestory do prenájmu na 15 rokov, s možnosťou opcie na ďalších päť rokov, za ročné nájomné jedno euro.

OBRAZOM: Rekonštrukčné práce v podchode na Trnavskom mýte začali
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM