Prokop Slováček Regióny

OBRAZOM: Štrbské pleso je odomknuté, Tatranci sa tešia na letných turistov

Na Štrbskom Plese dnes otvorili novú letnú turistickú sezónu vo Vysokých Tatrách. Hoci oficiálne budú turistické chodníky vo vysokohorskom prostredí sprístupnené až v stredu 15. júna, program v rámci vítania leta sa začal už dnes.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Štrbské pleso je odomknuté, Tatranci sa tešia na letných turistov
Zdroj: TASR

Starosta Štrby Michal Sýkora, Poseidon a medveď Štrbko dnes dreveným kľúčom odomkli vody Štrbského plesa. Symbolicky tak otvorili letnú turistickú sezónu a sezónu člnkovania vo Vysokých Tatrách.

Nové knihy aj o Tatrách

Na otvorení hladiny Štrbského plesa uviedli do života hru Poznáš Tatry a Tatranci predstavili aj dve knihy. Jedna, od Miloša Janošku, dostala názov Život a krásy Slovenska. Druhou bola publikácia Ivana Bohuša Najkrajšie cyklotrasy Tatry a okolie.

V Starom Smokovci ešte dnes posvätia vodu v prameni Kyselka. V sobotu 18. júna začne program symbolického sprístupnenia tatranských chodníkov turistom pri Popradskom plese

Leto plné zábavy

Počas letnej sezóny bude každý víkend v Tatrách menšie alebo aj väčšie podujatie, pripravených je aj niekoľko noviniek. Nebudú chýbať už tradičné akcie ako napr. Viva Italia v Poprade, ktorý sa bude konať budúci týždeň, či Benátska noc na Štrbskom Plese.

Návštevníci Tatier sa môžu tešiť aj na Medvedie dni na Hrebienku, či športové podujatie Tatry v pohybe. Záver leta bude koncom augusta patriť akcii Svište na plese.

PREČÍTAJTE SI AJ: Šírava oslávi 50-tku netradične: Celá letná turistická sezóna sa bude niesť v RETRO štýle!

Otvorenie sezony v Tatrach
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM