Zo zahraničia

Obrovská DRÁMA v kaviarni: Niekoľkí ľudia boli zadržaní ako rukojemníci!

Podľa polície zatiaľ neexistujú náznaky teroristického motívu.

Ilustračný obrázok k článku Obrovská DRÁMA v kaviarni: Niekoľkí ľudia boli zadržaní ako rukojemníci!
Zdroj: TASR/DPA

Niekoľkí ľudia boli zadržaní ako rukojemníci v kaviarni v holandskom meste Ede. Polícia v jej okolí evakuovala 150 domov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na holandské médiá.

Kaviareň Petticoat sa nachádza v centre mesta Ede, asi 85 kilometrov juhovýchodne od Amsterdamu. Nasadených bolo niekoľko špeciálnych policajných útvarov, uviedla provinčná polícia na sociálnej sieti X a vyzvala verejnosť, aby sa do oblasti nepribližovala.

Holandské noviny De Telegraaf citovali nemenované zdroje, podľa ktorých do kaviarne vošiel tesne pred zatvorením ozbrojený muž a vyhrážal sa, že podnik vyhodí do vzduchu.

Podľa polície zatiaľ neexistujú náznaky teroristického motívu.

AKTUALIZÁCIA:

Holandská polícia následne zatkla muža s kuklou na hlave, ktorý vyšiel z baru v centre mesta Ede, kde boli zadržiavaní štyria rukojemníci. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AP.

Jednu osobu zaktli

Polícia medzičasom informovala, že všetci rukojemníci boli oslobodení.

Predtým z podniku vyšli traja tínedžeri, ktorí mali oblečené odevy s logom baru. „Posledný rukojemník bol práve prepustený. Jedna osoba bola zatknutá. V tejto chvíli nemôžeme poskytnúť viac informácií,“ oznámila polícia na sociálnej sieti X.

Incident trval približne šesť hodín.

Nie je bezprostredne jasné, či sa niekto zranil. Na miesto boli v sobotu ráno privolané špeciálne policajné útvary aj hasiči.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM