Aktualizované Krimi

Hustý dym a OBROVSKÉ plamene! V jednej z firiem v Rovinke vypukol rozsiahly požiar

V Rovinke vypukol vo štvrtok ráno požiar v areáli firmy na Majerskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Hustý dym a OBROVSKÉ plamene! V jednej z firiem v Rovinke vypukol rozsiahly požiar
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov zasahujú pri požiari v obci Rovinka, okres Senec. „Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že plamene zachvátili sklad s polyetylénom a paletami s rozlohou cca 100×40 metrov. Na mieste udalosti momentálne zasahuje 33 profesionálnych a 24 dobrovoľných hasičov z okolitých obcí, ktorí sa požiar snažia dostať pod kontrolu,“ informuje na sociálnej sieti Hasičský a záchranný zbor.

100 hasičov

Aktualizované 11:11 Pri požiari zasahuje viac ako 100 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. „Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že plamene zachvátili sklad s polyetylénom a paletami,“ informovala o tom TASR hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Polícia na sociálnej sieti informuje, že podľa doterajších zistení nemá ísť o zdraviu škodlivé alebo výbušné látky. K zraneniu osôb nedošlo.

„Na mieste sa nachádza niekoľko hliadok polície, ktoré usmerňujú dopravu, preto apelujeme na vodičov, aby sa pri prejazde uvedeným úsekom riadili ich pokynmi. Presné príčiny vzniku požiaru budú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ uviedla polícia.

Hustý čierny dym

Obec pre hustý čierny dym odporúča obyvateľom pozatvárať si okná a obmedziť pohyb vonku. „Hasíme aj pomocou výškovej techniky,“ ozrejmili hasiči.

Na miesto smerujú aj pracovníci Kontrolného chemického laboratória civilnej ochrany v Nitre. „Z dôvodu silného zadymenia budú vykonávať merania kvality ovzdušia v okolí,“ vysvetlila Križanová. Bratislavské Podunajské Biskupice informovali, že dym z požiaru možno už pozorovať aj nad ich mestskou časťou.

Obyvateľom spoločne s obcou Dunajská Lužná, ktorá s Rovinkou taktiež susedí, odporučili pozatvárať na nevyhnutne potrebný čas okná a nevetrať.

Uzavretá ulica

V obci Rovinka uzatvorili Majerskú ulicu a časť ulice Hlavnej na úrovni obytných blokov. Dôvodom sú namerané hodnoty škodlivých látok pre rozsiahly požiar. Informuje o tom polícia s tým, že tieto látky nie sú život ohrozujúce.

„Vyzývame vodičov, aby sa tomuto úseku úplne vyhli,“ podotkla polícia.

Obec Rovinka na svojom webe informuje, že pri požiari boli namerané zvýšené hodnoty škodlivých látok v ovzduší, ktoré sú spôsobené splodinami horenia. „Preto je nevyhnutné, aby občania obmedzili pohyb na verejných priestranstvách. Rovnaké opatrenie bolo odporučené aj pre obce v spádovej oblasti v okruhu približne 30 kilometrov juhozápad. Zároveň v Rovinke bola uzatvorená celá zásahová oblasť a žiadame občanov, aby sa v nej nepohybovali,“ vyzvala samospráva.

Požiar v obci Rovinka
10
Galéria
Zdroj: Facebook.com/Veronika Basta
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM