Správy Krimi

Obvinený Pavol Rusko už odovzdal svoj cestovný pas

Exminister a bývalý riaditeľ televízie Markíza Pavol R. už odovzdal svoj pas, tak ako mu to pri prepustení na slobodu prikázal Krajský súd (KS) v Bratislave. Uviedol to tlačový odbor Kancelárie ministra vnútra.

Ilustračný obrázok k článku Obvinený Pavol Rusko už odovzdal svoj cestovný pas
Zdroj: TASR

„Cestovný doklad odovzdal nasledujúci deň po prepustení,“ uviedol rezort vnútra. Krajský súd v Bratislave dňa 21. novembra tohto roka zrušil rozhodnutie okresného súdu a prepustil z väzby na slobodu obvineného exministra Pavla R. Zároveň však u obvineného skonštatoval dôvody útekovej väzby a z toho dôvodu mu uložil viaceré obmedzenia.

Okrem iného musel Pavol R. odovzdať cestovný pas a má zákaz vycestovať do zahraničia. Zároveň sa musí podrobiť dohľadu probačného a mediačného úradníka či nosiť elektronický náramok.

Okresný súd Bratislava II vzal obvineného Pavla R. do väzby 26. októbra tohto roku z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov. Voči tomuto rozhodnutiu súdu podal sťažnosť ako obvinený Pavol R., tak aj prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave, keďže ten žiadal aj dôvod takzvanej útekovej väzby.

Polícia už v prípade vypočula viacerých svedkov, ako napríklad Jána Kána, bývalého blízkeho človeka bosa Mikuláša Č., bývalú manželku Pavla R. – Vieru, prezidenta Slovenského futbalového zväzu Jána Kováčika, bývalú blízku spolupracovníčku expremiéra Vladimíra Mečiara Annu Nagyovú či podnikateľa Mariána Kočnera. Na polícii taktiež vypovedala Sylvia Volzová, ktorej vraždu mali obvinení podľa policajného vyšetrovateľa pripravovať.

Bývalý minister hospodárstva Pavol R. je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných mal proti nemu vypovedať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Č., ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Okrem Pavla R. čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš K., Róbert L. alias Kýbel a Mikuláš Č.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM