Rastislav Búgel Hokej

Obyčajná chyba alebo už s Nitrou v boji o titul nerátali? Predajca zverejnil oznam o finále Zvolena s Banskou Bystricou

Stav semifinálovej série medzi HK Nitra a HKM Zvolen bol 2:3 z pohľadu domáceho tímu a nitrianski hokejisti cestovali na šieste stretnutie na ľad súpera. Niekoľko hodín pred začiatkom zápasu však ostalo množstvo fanúšikov spod Zobora zaskočených.

Ilustračný obrázok k článku Obyčajná chyba alebo už s Nitrou v boji o titul nerátali? Predajca zverejnil oznam o finále Zvolena s Banskou Bystricou
Zdroj: Dnes24.sk

Na webovej stránke, ktorá sa zameriava na predaj vstupeniek na kultúrne a športové podujatia sa objavil oznam so zoznamom zápasov finálovej série HKM Zvolen – HC Banská Bystrica. Stalo sa tak v čase, keď mal nitriansky tím reálnu šancu zvrátiť nepriaznivý stav a vyrovnať semifinálovú sériu na 3:3. Hokejistom HK Nitra sa napokon vyrovnanie podarilo a po výsledku 2:5 pohľadom Zvolena sa semifinálová séria presunie na rozhodujúci zápas pod Zobor.

Obrátili sme sa preto na prevádzkovateľa portálu, ktorý elektronicky predáva vstupenky aj niekoľkým Tipsport ligovým tímom: HKM Zvolen, HC Košice, MsHK Doxxbet Žilina, HK Dukla Trenčín, HK Poprad, HC 05 Banská Bystrica, MHC Mountfield Martin a donedávna aj HK 36 Skalica. “Zápasy Tipsport ligy sa nasadzujú do systému v predstihu – hlavne ak sa jedná o zápasy play-off, ktoré sa spúšťajú do predaja priebehu pár hodín. Zápas HKM Zvolen – HC Banská Bystrica je v stave ´pripravený´ na možné spustenie do predaja. Daný zápas v žiadnom prípade nebol a nie je spustený do ostrého predaja,“ informuje marketingový manažér Ticketportal SK Lívia Franková.

Ako však prišlo k zverejneniu neistého finálového zápasu medzi Zvolenom a Banskou Bystricou, keď séria s Nitrou ešte nebola dohraná, vysvetľuje Lívia Franková: „Uvedomujeme si, že semifinálová séria ešte nie je rozhodnutá – nemá víťaza, nakoľko však spolupracujeme s HKM Zvolen a je tu reálna šanca, že by HKM Zvolen mohli postúpiť do finále, začali sme pracovať na danom možnom finálovom zápase, aby HKM Zvolen mohol spustiť ´prípadný predaj´ hneď po ukončení víťaznej semifinálovej série.“

Po našom upozornení na vzniknutú situáciu, predajca predpripravenú udalosť v podobe možného finálového zápasu medzi Banskou Bystricou a Zvolenom stiahol z webového portálu. “Dôvod, prečo daný predpripravený zápas bol na krátku dobu viditeľný aj pre ľudí z externého prostredia bol v tom, že nastal technický problém, kedy ho náš systém neposunul do stavu ´skryté´. Všetky možné zápasy a finálové zostavy partnerov, s ktorými spolupracujeme, si interne predpripravujeme do skrytého stavu a podľa toho, aký je reálny výsledok zápasu, do ostrého predaja púšťame ´správny´ zápas. Je to štandardný postup pri nasadzovaní zápasov do systému. Nakoľko HK Nitra nie je našim obchodným partnerom, nemôžeme ´predpripraviť´ ich finálový zápas,“ ozrejmuje vzniknutú situáciu Lívia Franková, marketingový manažér Ticketportal SK.

Môže vás zaujímať:

Víťazstvo Nitry vo Zvolene: O druhom finalistovi sa rozhodne pod Zoborom

Klub zverejnil cenu lístkov na posledné semifinále: Výška vstupného nepoteší

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM