Michaela Mozolányová Regióny

Obyvatelia majú strach: Rómovia vyberajú kontajnery spolu s pitbulom!

Obyvatelia sídliska sa obávajú útoku. Skupinka Rómov pri panelákoch pravidelne vyberá kontajnery, pozornosť miestnych ľudí však púta, že tak činí spolu s voľne pusteným pitbulom.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia majú strach: Rómovia vyberajú kontajnery spolu s pitbulom!
Zdroj: Webnoviny.sk

Skupinka Rómov z Dúžavskej cesty v Rimavskej Sobote podľa portálu Pluska.sk pravidelne prehrabáva kontajnery na sídlisku Západ spolu s voľne pusteným pitbulom. Ľudia sa obávajú, že pes na nich zaútočí.

„Vracal som sa domov, a keď som si chcel odomknúť dvere od vchodu, zrazu sa pri mne objavil obrovský pitbul. Ešte šťastie, že som stačil rýchlo vojsť dnu,“ posťažoval sa jeden z obyvateľov sídliska. Pes sa podľa neho pohybuje po sídlisku bez vôdzky, nemá žiadny obojok ani označenie. Ľudia sa preto boja, že nie je očkovaný a vychovaný.

„Sme zvedaví, dokedy to takto bude fungovať. Bojíme sa vychádzať von. Asi sa musí stať nejaké nešťastie, aby to kompetentní začali riešiť,“ povedali ďalší obyvatelia. Ako ďalej Pluska informuje, mestská polícia však zatiaľ podľa náčelníka Petra Berecza nedostala od obyvateľov žiadnu sťažnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM