Zlatica Gregorová Správy Regióny

Obyvateľov Šale a okolia kontaktuje SSC: Dostávajú zmluvy kvôli obchvatu

Otázka výstavby šalianskeho ochvatu je opäť na programe týchto dní. Obchvat riešili i poslanci mestského zastupiteľstva v Kráľovej nad Váhom.

Ilustračný obrázok k článku Obyvateľov  Šale a okolia kontaktuje SSC: Dostávajú zmluvy kvôli obchvatu
Foto: Zlatica Gregorová

Po dlhšej dobe sa začína prvá etapa k jeho uskutočneniu. Majitelia dotknutých pozemkov práve dostávajú zmluvy. Aby sa toľké roky očakávané vybudovanie obchvatu mohlo uskutočniť, na to je potrebné vybavenie množstva administratívnych úkonov.

Kúpne a nájomné zmluvy

K tým podstatným úkonom patrí i výkup pozemkov, na ktorých by malo dielo stáť. A teda uzatvorenie potrebných zmlúv. „Začali sme rozposielať kúpne a aj nájomné zmluvy. Pred podaním žiadosti o stavebné povolenie  je potrebné mať vybavené MPV, vybaviť vyňatie poľnohospodárskej pôdy, vodoprávne rozhodnutie a iné doklady. Potom požiadame o stavebné povolenie. Po vydaní stavebného povolenia a dodaní dokumentácie na ponuku prebehne obstarávanie na zhotoviteľa stavby,“ informovala náš portál hovorkyňa SSC Zuzana Hromcová.

Plánovaná výstavba sa dotkne nielen Šale, ale i vedľajších lokalít a obcí. Jednou z nich je i blízka Kráľová nad Váhom. O predaji pozemkov tam dňa 14. júna 2017 rokovali miestni poslanci. Obecné zastupiteľstvo ho zaradilo do svojho programu. A ako sa nakoniec s predloženou ponukou od Slovenskej správy ciest stotožnili? Opýtali sme sa starostu Kráľovej nad Váhom, Ferenca Bergendiho.

„Predaj pozemkov pod obchvatom sme prerokovali a vyjadrili sme isté pochybnosti. My sme návrh na výstavbu obchvatu prijali a výstavbe nebránime. Napokon, pripojili sme sa i Memorandu za obchvat." Starosta Bergendi dodal, že tiež trpia neustálymi dopravnými zápchami a budú radi, ak obchvat uľahčí dopravnú situáciu. Ponúkaná cena od SSC sa im však nepozdáva.

Rozdielna cena za pozemky

Ako nám starosta povedal, „V týchto chvíľach budem kontaktovať Slovenskú správu ciest s tým, aby cenu prehodnotila.“ Štvoreurový rozdiel medzi ponúkanou cenou pre Šaľu a Kráľovú nad Váhom vidí starosta i poslanci OZ ako priveľký a chcú zjednať nápravu. Cenová ponuka pre Šaľu je vyčíslená na 19,97 Eur/m2. Ponuka pre Kráľovú nad Váhom je 15,98 EUR/m2. O tom, ako sa obe strany dohodnú Vás budeme na našich stránkach informovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM