Webnoviny - Svet

Ocenenie Podnikateľ roka 2009 získal Michal Štencl

WEBNOVINY.SK

Foto: fony.sk

BRATISLAVA 18. februára (WEBNOVINY) – Ocenenie Podnikateľ roka 2009 udeľované spoločnosťou Ernst & Young získal zakladateľ a predseda predstavenstva spoločnosti Sygic, a. s. Michal Štencl. Spoločnosť sa od svojho založenia v roku 2004 venuje vývoju navigačného softvéru. Titul Podnikateľ roka 2009 v oblasti inovácií získal zakladateľ spoločnosti Xray, s. r. o. Juraj Hudý a ocenenie Začínajúci podnikateľ roka 2009 získala Tatiana Kyseľová zo spoločnosti pelicantravel.com, s. r. o.

Porota podľa jej predsedu a minuloročného víťaza Petra Zálešáka zo spoločnosti Nay posudzovala viac ako 30 podnikateľských príbehov. Kritériami pri jej rozhodovaní boli osobnosť podnikateľa, jeho podnikateľský príbeh, strategická orientácia ako aj finančné výsledky spoločnosti. Víťaz v poradí už štvrtého ročníka súťaže je podľa Zálešáka príkladom mladého podnikateľa s jasnou víziou. „Sygic je rýchlorastúca spoločnosť s celosvetovou pôsobnosťou a inovačným produktom, ktorý sa presadil vo svete moderných technológii,“ ohodnotil víťaza súťaže Zálešák.

Spoločnosť Sygic podľa Štencla začínala ako „garážová“ firma s niekoľkými zamestnancami. „Verili sme vo výsledok a dnes máme okolo 60 zamestnancov,“ povedal na štvrtkovej tlačovej besede Štencl s tým, že jeho najväčšou výzvou je vytvoriť produkt, ktorý by ľudia používali každodenne na celom svete a ktorý by im pomáhal stretnúť sa tam, kde by to vôbec nečakali.

Víťaz kategórie Podnikateľ roka 2009 v oblasti inovácií, spoločnosť Xray, sa venuje vývoju a konštrukcii pretekárskych automobilových modelov. Kategória začínajúci podnikateľ je určená pre firmy, ktoré sú mladšie ako päť rokov. Spoločnosť pelicantravel.com vznikla v roku 2004 ako prvý online predajca leteniek, ubytovania, cestovného poistenia a doplnkových cestovateľských produktov.

Súťaž Podnikateľ roka 2009 vyhlásila spoločnosť Ernst & Young v septembri minulého roka. Do súťaže mohol byť nominovaný každý domáci podnikateľ s minimálne 20-percentným vlastníckym podielom v spoločnosti, ktorá existuje na trhu aspoň dva roky. Víťaz hlavnej kategórie národného kola bude reprezentovať Slovensko aj vo svetovom finále World Entrepreneur of the Year v Monte Carlo, ktoré sa uskutoční v júni tohto roka. Vlani získal ocenenie podnikateľ roka generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti Nay, a.s. Peter Zálešák.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM