Správy Kultúra

Ocenili dobrovoľníkov roka: Prestížne ceny udelili v deviatich kategóriách

V Bratislave sa v stredu (30.5.) konal jubilejný desiaty ročník podujatia Dobrovoľník roka spojený s konferenciou o udržateľnom rozvoji.

Ilustračný obrázok k článku Ocenili dobrovoľníkov roka: Prestížne ceny udelili v deviatich kategóriách
4
Galéria
Zdroj: TASR

Záštitu nad podujatím prevzal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD). Ocenenia si prevzalo desať osobností, projekt online terénnej pomoci IPčko a mesto Michalovce.

„V mene celej verejnosti takto chceme dobrovoľníkom povedať, že ich dobrovoľnícke úsilie je dôležité a ďakujeme im zaň. Zviditeľňovaním práce dobrovoľníkov vytvárame pozitívny príklad pre ďalších,“ povedala o podujatí Zuzana Vinklerová, výkonná riaditeľka CARDO – Národného dobrovoľníckeho centra.

Medzi ocenenými je profesor Vladimír Krčméry, ktorý vedie viac ako 100 projektov v najchudobnejších krajinách alebo Martin a Alžbeta Jaborníkovci, ktorí v Keni učili deti pestovať ovocie a zeleninu.

Cenu v kategórii zahraničný dobrovoľník na Slovensku získala Talianka Chiara Falcone, ktorá pôsobila v komunitnom centre organizácie Človek v ohrození v Roškoviciach.

Ocenenie získala aj Magdaléna Hrivniaková za dlhodobú dobrovoľnícku pomoc v Združení príbuzných a priateľov ľudí s duševnými poruchami „Radosť“.

Ďalšími ocenenými sú Vlado Chudoba, ktorý dobrovoľníči na kardiologickom oddelení na Kramároch a v skautingu, Erika Klimešová z neziskovej organizácie Plamienok a jedna zo zakladateľov Dobrovoľnej záchrannej služby Kristína Hunková. Za firemných dobrovoľníkov roka boli vyhlásení Miriam Fabianová a Milan Almasy zo spoločnosti Whirpool Slovakia.

Podujatie zorganizovalo CARDO v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu. Finančne aj personálne ho podporilo aj Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR. Dobrovoľníkov v deň oceňovania prijal aj prezident SR Andrej Kiska.

Ocenili dobrovoľníkov roka: Prestížne ceny udelili v deviatich kategóriách
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM