Rôzne

Odborníci varujú pred niektorými plyšovými hračkami: Hrozí riziko zadusenia

Vianoce sa nezadržateľne blížia a možno aj vy by ste niekoho chceli obdarovať roztomilou plyšovou hračkou. Odborníci však pred troma plyšákmi zdvíhajú varovný prst.

Ilustračný obrázok k článku Odborníci varujú pred niektorými plyšovými hračkami: Hrozí riziko zadusenia
3
Galéria
Zdroj: soi.sk

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) na svojom webe publikovala upozornenia na tri plyšové hračky. V popise pri všetkých troch hračkách informujú: „Slovenská obchodná inšpekcia zistila v ponuke pre spotrebiteľa, najmä deti, výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia a je preto výrobkom nebezpečným.“

Jedná sa o hračky:

  • Plyšový vlk, EAN: 40290696322188
  • Plyšový medveď s mašľou, ITEM NO: MH 173498
  • Plyšový pes, ITEM NO: SPC 181641 H40A

Všetky tri hračky majú ako krajinu pôvodu Činu a ako dôvod nebezpečnosti Slovenská obchodná inšpekcia uviedla mechanické riziko – riziko zadusenia.

Hračky obsahujú malé časti, niektorým (plyšový pes) dokonca môžu povoliť švy a dieťa sa tak môže dostať k výplňovému materiálu. Niektorým naopak nedržia plastové oči, hrozí tak riziko prehltnutia alebo vdýchnutia.

„Hračka je určená pre deti do 36 mesiacov, pričom hračky a odnímateľné súčasti hračiek pre deti do 3 rokov nesmú v akejkoľvek polohe úplne zapadnúť do valca na malé časti,“ informuje SOI.

Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si túto hračku zakúpili, aby ju vo vlastnom záujme prestali používať. Rovnako máte právo na vrátenie kúpnej ceny hračky.

Odborníci upozorňujú pred niektorými plyšovými hračkami
3
Galéria
Zdroj: soi.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM