Správy Regióny

Odhalenie pamätníka J. Kuciakovi a jeho snúbenici v Trenčíne: Atmosféra na FOTKÁCH

V závere pietneho zhromaždenia na Štúrovom námestí, ktoré sa konalo v deň prvého výročia vraždy novinára a jeho snúbenice, bol slávnostne odhalený pamätník.

Ilustračný obrázok k článku Odhalenie pamätníka J. Kuciakovi a jeho snúbenici v Trenčíne: Atmosféra na FOTKÁCH
Zdroj: TASR

Pokiaľ zabúdame na našu minulosť, na našu históriu, tak sme, bohužiaľ, odsúdení si ju v tých najhorších prípadoch zopakovať. Pri príležitosti pietnej spomienky na zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú to vo štvrtok v Trenčíne povedal scenárista a režisér Peter Hledík.

„Vražda novinára a jeho priateľky je pre mňa trikrát šok. Ten prvý šok bol, že je niekto umlčaný spôsobom, ktorý je definitívny. Že niekto prekáža natoľko, že ho treba zavraždiť. Druhým šokom je ten rok, ktorý prešiel. Očakával som, že sa zásadne zmení riadenie tohto štátu a nepodstúpi len kozmetické úpravy. Tretím šokom je, že niekto povie, že Ján Kuciak do Trenčína nepatrí, pretože s ním nemá nič spoločné. Šokoval ma tento ľudský hyenizmus,“ povedal Hledík.

Na pietnej spomienke na zavraždenú dvojicu sa vo štvrtok v Trenčíne zúčastnilo asi 1000 Trenčanov i ľudí z okolia. Jej súčasťou bolo aj odhalenie pamätníka Kuciakovi a Kušnírovej, ktorého sa zhostil brat zavraždeného novinára Jozef Kuciak.

„Celá rodina pociťujeme veľkú vďačnosť ľuďom, ktorí sa postavili za Janka a za Martinku, a pokúšame sa im to vracať, koľko vládzeme. Odhaľovať bratovi pamätník, to je hrozný pocit,“ povedal Jozef Kuciak s tým, že ľudia na námestiach teraz i v minulom roku mu dávajú nádej, že vražda sa vyšetrí.

„Či sa objavia objednávatelia, v tom som skeptický. Vyšetrovateľom dôverujeme, o nadriadených máme pochybnosti. Nechcem im ukrivdiť, ale zatiaľ nás nepresvedčili. Žiadne rozhodnutie neurobili sami od seba, ku všetkému ich dotlačili novinári alebo spoločnosť. Dúfam, že ak to pôjde tak ako doteraz a nikto do toho nebude zasahovať, mohlo by sa to dotiahnuť do konca,“ doplnil brat zavraždeného novinára.

Pietnu spomienku po odhalení pamätníka ukončili štátnou hymnou.

Pozrite si fotogalériu odhaľovania pamätníka v Trenčíne

FOTO: Odhalenie pamätníka v Trenčíne
37
Galéria
Zdroj: Marek Vatraľ / Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Výročné zhromaždenie za zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu malo na Štúrovom námestí pokojný priebeh…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM