Webnoviny - Svet

Odvolanie Pivarníka už potvrdené vedením klubu

WEBNOVINY.SK

Bez popisu Foto: SITA/Viktor Zamborský PREŠOV 23. augusta (SITA) – Prvou trénerskou obeťou nového ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2010/2011 sa stal kouč 1. FC Tatran Prešov Roman Pivarník. Štyridsaťtriročný rodák z Košíc doplatil na veľmi zlý vstup svojich zverencov do súťaže. „Zeleno-bieli“ získali v úvodných šiestich kolách len jediný bod za jednu remízu a so skóre 2:7 im patrí v tabuľke CL posledná 12. priečka. Bývalý lodivod Olomouca, Jihlavy, Kroměříža a Rapidu Viedeň (asistent) sa dohodol s vedením 1. FC Tatran na vzájomnom ukončení spolupráce, čo v pondelok popoludní krátko pred 16.00 h potvrdila aj správa na oficiálnej internetovej stránke klubu. Podľa tohto zdroja padlo rozhodnutie odvolať trénera Pivarníka už počas nedele.

„Pondelkový popoludňajší tréning nášho mužstva už viedli asistenti Jozef Daňko a Ján Šafranko, spolu s trénerom brankárov Jaroslavom Belejčákom a kondičným koučom Pavlom Mlynárom,“ uvádza sa na portáli www.1fctatran.sk, ktorý tiež pridáva informáciu, že najhorúcejším adeptom na nového kouča je Ladislav Pecko. „Ja osobne i vedenie klubu sme si dali za cieľ získať v zápasoch 6. a 7. kola minimálne štyri body. Keďže v sobotu sme prehrali v Dunajskej Strede, toto predsavzatie už určite nenaplníme. Predbežne som sa s funkcionármi Tatrana dohodol na mojom odchode a oficiálne to oznámime aj hráčom pred popoludňajším tréningom,“ povedal pre agentúru SITA Roman Pivarník, ktorý sedel na lavičke Prešova štyri roky a posunul ho z I. ligy, v ktorej dokonca bojoval v sezóne 2006/2007 o záchranu, až medzi slovenskú futbalovú elitu. V Corgoň lige skončil Tatran Prešov pod jeho vedením siedmy v sezóne 2008/2009 a na 8. mieste v ročníku 2009/2010.

„V lete od nás odišlo deväť hráčov a prišiel len jeden hotový futbalista – obranca Peter Bašista. Po ňom sme už počas prípravy na novú sezónu získali ešte Viliama Macka a v už rozbehnutej súťaži doplnili káder Pavol Baláž a Lukáš Bajan, ktorí prišli po dlhšom tréningovom výpadku. Zoltán Bognár začal hrať tiež neskôr a poslednou posilou mal byť Roland Števko, ale ten pod mojím vedením hral iba jeden polčas, potom bol vylúčený. Takže úvodné stretnutia Corgoň ligy sme hrali až s ôsmimi odchovancami. Takto sa nedá budovať káder pre slovenskú najvyššiu súťaž. Viackrát som zdôraznil, že to nie je cesta, ako sa presadiť v jej tabuľke do hornej polovice,“ konštatoval Roman Pivarník na margo doterajších nevýrazných výkonov prešovského tímu v Corgoň lige 2010/2011.

Podľa neho v Prešove k tomuto kroku (výmene trénera, pozn.) došlo aj preto, že psychicky ubité mužstvo, ktoré stále cíti na sebe bremeno neúspešných výsledkov, môže naštartovať nejaký nový impulz, nejaký nový krok. „Funkcionári Tatrana po rozhovoroch so mnou usúdili, že tým potrebným impulzom je výmena trénera. Preto k tomuto kroku pristúpili. Dúfam, že to pomôže a Prešov sa pod vedením nového kormidelníka odlepí od corgoňligového dna. Možno, že zmena na poste hlavného trénera bude pre hráčov dostatočnou motiváciou, aby za farby klubu bojovali s ešte väčším nasadením a elánom,“ reagoval Pivarník na otázku, čo si funkcionári Prešova sľubujú od práve urobenej trénerskej zmeny.

„Tatran už dlhé roky trpí na absenciu pohotového strelca. V Prešove som bol štyri roky, ale ozajstného kanoniera sme v mužstve nemali. Najmä v sezóne, keď sme postúpili do Corgoň ligy, sme dávali veľa gólov, ale o ne sa zaslúžili viacerí hráči. Strelecká sila tímu bola rovnomerne rozložená na viacerých hráčov. Preto sme v tej postupovej sezóne dali najviac gólov, získali najviac bodov a na druhej strane najmenej zápasov prehrali a najmenej inkasovali. Ale to je už minulosť. Hráči, ktorí sa zaslúžili o postup do Corgoň ligy, postupne zostarli a z mužstva odišli. V Tatrane cez leto došlo ku generačnej výmene, ktorú sme nezvládli. Teraz sme angažovali Rolanda Števka, ale ten odohral iba polčas a hneď bol vylúčený. Takže neviem, ako túto otázku budú funkcionári ďalej riešiť, lebo Prešov s tým kádrom, s ktorým sme začali hrať novú sezónu Corgoň ligy, veľa vody v slovenskej najvyššej súťaži nenamúti,“ dodal Roman Pivarník. Tatran Prešov dosiahol pod taktovkou Romana Pivarníka z posledných 14 stretnutí v Corgoň lige jedno víťazstvo, dve remízy a jedenásť prehier. To sú fakty, ktoré vedenie 1. FC Tatran Prešov prinútili ukončiť spoluprácu s Romanom Pivarníkom.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM