Webnoviny - Svet

OH ml.: Tenistka Čepelová bronzová, 1. medaila SR

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Optimus Agency SINGAPUR 19. augusta (WEBNOVINY) -Slovenská výprava získala na premiérových olympijských hrách mládeže v Singapure prvú medailu. Postarala sa o ňu tenistka Jana Čepelová, ktorá v zápase o bronz zvíťazila nad treťou nasadenou Tímeou Babosovou 6:2, 7:5.

Pre 17-ročnú Košičanku, ktorá sa len nedávno stala vo švajčiarskom Klosterse majsterkou Európy do 18 rokov, je to ďalší významný úspech jej kariéry. „Janka predviedla zodpovedný a koncentrovaný výkon. V úvodnom sete zmietla súperku z dvorca, jej úderom nechýbala razancia a najmä istota. Druhý set sa pre ňu nezačal dobre a dokonca prehrávala už 2:5. Lenže potom nastal radikálny obrat, získala za sebou päť gemov a nielen celý set, ale aj celý zápas tým aj bronz,“ komentoval Čepelovej štvrtkové vystúpenie na centrálnom dvorci tenisového centra Kallang zástupca vedúceho výpravy SR v Singapure Boris Demeter. Po víťaznom súboji musela 13. hráčka kombinovaného rebríčka dvojhry a štvorhry ITF ešte na povinnú dopingovú skúšku, už piatu v prípade slovenského športovca na OH mládeže.

Jana Čepelová je členkou klubu Tenis Komplex Košice, ale zastrešuje ju Národné tenisové centrum (NTC) v Bratislave, kde sa pripravuje pod vedením kouča Miloslava Grolmusa. Nádejná Košičanka sa v závere júla ako prvá Slovenka v ére samostatnosti tešila z triumfu na ME jednotlivcov do 18 rokov vo dvojhre. Pred ňou sa to podarilo Radke Zrubákovej, ale ešte za éry bývalého Československa. Okrem toho je Čepelová aj majsterkou Európy do 18 rokov vo štvorhre spoločne s Chantal Škamlovou, s ktorou v januári triumfovali v debli taktiež v juniorskej súťaži na grandslamovom Australian Open v Melbourne. V roku 2010 odohrala na turnajoch evidovaných Medzinárodnou tenisovou federáciou (ITF) 42 zápasov v dvojhre s bilanciou 23 víťazstiev a 9 prehier. Vo štvorhre z 21 duelov prehrala len štyrikrát. V Singapure Čepelová ešte nepovedala posledné slovo. Vo štvrtok ju čaká spoločne so Škamlovou semifinálový zápas štvorhry dievčat proti ruskej dvojici Daria Gavrilovová – Julia Putincevová.

„Som nesmeirene rád, že nám to konečne vyšlo a máme prvú medailu. Janka ma veľmi potešila, že tento náročný turnaj zvládla a aj po nešťastnej semifinálovej prehre zmobilizovala sily a získala bronz,“ uviedol pre agentúru SITA viceprezident Slovenského olympijského výboru (SOV) a šéf výpravy v Singapure Vladimír Miller.

Výsledok: Dvojhra dievčat – o 3. miesto: Jana Čepelová (7-SR) – Tímea Babosová (3-Maď.) 6:2, 7:5.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM