Ostatné športy

Ohromný úspech zvolenského karatistu. Pavol (17) vybojoval zlato na svetovom pohári

Mladý Zvolenčan sa môže hrdiť krásnym úspechom. Zlatom zo svetového pohára to však končiť nemá, zbiera body na olympiádu.

Ilustračný obrázok k článku Ohromný úspech zvolenského karatistu. Pavol (17) vybojoval zlato na svetovom pohári
5
Galéria
Foto: Kristína Strapcová

Keď mal 5 rokov, vstúpil Pavol Szolár po prvýkrát na tatami vo zvolenskom karate klube Budokan. Teraz má 17 a získal zlato na svetovom pohári v individuálnom cvičení kata. Pred olympíjskymi hrami v Tokyu v roku 2020 to bola súťaž na najvyššej úrovni. “Má reálnu šancu, dostať sa na olympiádu,” hovorí hrdo tréner Miroslav Sližik, ktorý vedie Paľa celých 12 rokov.

Pavol Szolár sa presadil na svetovom pohári v Sofii spomedzi 46 Slovákov. Slováci obsadili spolu 12 bodovaných umiestnení. Z toho na stupienkoch pre víťazov stáli len dvaja: Pavol Szolár a Adi Gyurik. Pavol nie je len juniorským reprezentantom, ale pre svoje výsledky už reprezentuje Slovensko aj v kategóri mužov. Tento rok zbieral body aj na Majstrovstvách Európy.

Pavol tvrdí, že karate sa stalo súčasťou jeho životného štýlu: “Denne trénujem dve až tri hodiny a počas prípravy na súťaž sa počet mojich tréningov zdvojnásobuje. Každodennou drinou sa každým dňom zlepšujem a posúvam ďalej k dosiahnutiu mojich veľkých športových snov.”

V OBRAZOCH: Mladý Zvolenčan zbiera body na olympiádu
5
Galéria
Foto: Kristína Strapcová
V OBRAZOCH: Mladý Zvolenčan zbiera body na olympiádu
5
Galéria
Foto: Kristína Strapcová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM