Zo Slovenska

Ohrozoval mravnú výchovu školáčok? Prokuratúra obvinila bývalého šéfa SNS

Obvinenie z údajného sexuálneho zneužívania neplnoletých dievčat vzniesla proti niekdajšiemu primátorovi Žiliny prokuratúra.

Ilustračný obrázok k článku Ohrozoval mravnú výchovu školáčok? Prokuratúra obvinila bývalého šéfa SNS
Zdroj: TASR

Stretávanie sa s mladistvými dievčatami, kupovanie im alkoholu a nemravné narážky. Podľa informácií portálu Aktuality.sk, prípad údajného sexuálneho zneužívania školopovinných dievčat v podaní Jána Slotu má svoje pokračovanie.

Bývalý predseda národniarov čelí na základe pokynu Krajskej prokuratúry v Žiline obvineniu z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Ako píše web Aktuality.sk, obvinený sa mal v rokoch 2014 a 2015 stretávať s mladistvými dievčatami, pričom pred nimi požíval alkoholické nápoje, kupoval im ich a tiež mal sexuálne narážky.

PREČÍTAJTE SI: Terapeut údajne sexuálne zneužil neplnoleté dievča! Verzie prípadu sú podozrivé

Obvinenie

Ešte v novembri minulého roku dve z tínedžeriek vo veku 15 a 16 rokov podali na Slotu trestné oznámenie. Jedna tvrdila, že ju opil a dal jej aj psychotropné látky. Dievča sa doma priznalo mame, že sa s niekdajším vrcholným politikom slovenskej scény stretlo.

„V prípade uznania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až päť rokov," hovorí prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Cisarik.

PREČÍTAJTE SI: Boj poisťovní (1.): Všeobecná zdravotná poisťovňa láka na prevenciu aj dovolenkou

Zlodejky?

Samotný Ján Slota tvrdí, že pre prípad je nosných 800 eur, ktoré mu pri odchode na toaletu zmizlo z peňaženky. 62-ročný rodák z Lietavskej Lúčky obvinil práve jedno z dievčat.

Polícia na základe trestného oznámenia vykonala v jeho žilinskom dome raziu.

Ján Slota
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM