Ľubomír Hudačko Zo Slovenska

Okolie Prešova v OBRAZOCH: Cesta na Šarišský hrad, aj on sám, ponúkol jesennú nádheru

Príroda ponúkla v ostatných dňoch skvelé jesenné divadlo. Farby v lese boli poriadne sýte a my sme to využili na návštevu Šarišského hradu.

Zdroj: Dnes24.sk

Ak ste ostatné príjemné jesenné dni využili na pobyt v prírode, urobili ste dobre. Išlo totiž o snáď posledné obdobie s teplotami nad 20 stupňov.

Jesenné divadlo

Využili sme to na prechádzku aj my a vybrali sme sa cestou na Šarišský hrad. Videli sme parádne jesenné divadlo, o ktoré sa s vami jednoducho musíme podeliť.

„V októbri bolo naozaj veľmi teplo, takže sme radi, že také počasie bolo k dispozícii práve v čase, keď sme sem prišli aj my. Výhľad na okolie je fantastický a nikdy neomrzí,“ prezradila svoje pocity z návštevy hradu Prešovčanka Lucia.

Pozitívne návštevu hradu vnímal aj Marián, ktorý si v uplynulé leto naplánoval viacero podobných výletov.

„Bol som na Spišskom hrade aj na Ľubovnianskom a tak som si chcel takúto minisériu turné doplniť Šarišským. Prekvapilo ma, aký je to rozľahlý priestor, vyzerá to tu naozaj pekne“ hovoril nám.

Hrad zatraktívnili

Nedávno na najvyššom mieste hradu pribudol ďalekohľad, čo turistov prilákalo aj počas našej návštevy. „Verím, že aj takými malými krokmi prilákame na náš hrad ešte viac turistov. Hrad sa za posledné roky veľmi zatraktívnil. Veľa prác sa urobilo aj počas tohtoročnej sezóny,“ uviedol počas osadenia novinky primátor Veľkého Šariša Viliam Kall.

A ako vyzerala jesenná nádhera na Šarišskom hrade a jeho okolí si už môžete pozrieť sami vo fotogalérii a na videu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia

FOTO jesene a výhľadov zo Šarišského hradu
30
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM