Lucia Lauková Krimi

Okresné súdy na Slovensku opäť čelili oznamu o bombe: Budovy museli evakuovať

Činnosť slovenských súdov dnes prerušila ďalšia výhražná správa. Kvôli anonymnej hrozbe museli prehľadávať všetky okresné a niektoré krajské súdy.

Ilustračný obrázok k článku Okresné súdy na Slovensku opäť čelili oznamu o bombe: Budovy museli evakuovať
Zdroj: TASR

Evakuované museli byť tentoraz zrejme všetky okresné súdy po celom Slovensku, ako aj niektoré krajské súdy. Prehliadky budov súdov sa uskutočnili v súvislosti s preverovaním oznámenia prijatého v Košiciach. To sa týkalo umiestnenia bomby na nešpecifikovanom okresnom súde. Prijatie takejto výhražnej správy potvrdila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Prehľadávali budovy

Policajti v rámci Bratislavského kraja vykonali v priebehu dopoludnia na okresných súdoch a krajskom súde nevyhnutné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku občanov, informovala Mihalíková. Prehliadky súdnych budov potvrdili aj v niektorých ostatných krajoch.

Pyrotechnické prehliadky

Aj osem okresných súdov v Banskobystrickom kraji, ktoré spadajú do územného obvodu Krajského súdu (KS) v Banskej Bystrici, paralyzovala dnešná anonymná bombová hrozba. Ako uviedla hovorkyňa krajského súdu Adriána Vašková, polícia na všetkých súdoch v kraji vykonala pyrotechnické prehliadky s negatívnym výsledkom. Potvrdila to aj banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Súdy už v tejto chvíli fungujú v bežnom režime.

Časté bombové hrozby

Slovenské súdy čelia anonymným bombovým vyhrážkam často. Naposledy sa tak stalo minulý týždeň, kedy boli prijaté až dve bombové hrozby. V stredu 5. apríla preverovala polícia hrozbu na nešpecifikovanom krajskom súde. Oznámenie prijal Krajský súd v Banskej Bystrici. V pondelok 3. apríla prehľadala polícia v Košiciach pre anonymný telefonát budovu krajského a troch okresných súdov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM