Správy Regióny

OLO zriadi v ťažko dostupných lokalitách Bratislavy zimné stanovištia na zber odpadu

Obyvatelia budú o zimných stanovištiach informovaní formou oznamov distribuovaných do schránok v oblastiach, v ktorých sa budú stanovištia nachádzať.

Ilustračný obrázok k článku OLO zriadi v ťažko dostupných lokalitách Bratislavy zimné stanovištia na zber odpadu
Zdroj: TASR

Sneženie v Bratislave vo štvrtok (30. 11.) skomplikovalo odvoz odpadu. Zberné vozidlá mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) mali problém dostať sa najmä do ťažko dostupných a svahovitých lokalít v rámci hlavného mesta.

Zimné stanovištia

„Žiadame obyvateľov Bratislavy o trpezlivosť a pochopenie, pokiaľ odvoz odpadu nevykonáme v stanovenom termíne, budeme ho realizovať len čo nám to poveternostné podmienky umožnia,“ uviedla hovorkyňa OLO Beáta Humeniková..

OLO v súvislosti s aktuálnym počasím a predpoveďou na najbližšie dni začne s prípravou takzvaných zimných stanovíšť v ťažko dostupných lokalitách Bratislavy skôr, ako to bolo v pláne. „Ide o dočasne umiestnené zberné nádoby na zmesový komunálny odpad. Tie slúžia ako zberné miesto pre obyvateľov tých bratislavských lokalít, ktoré sú počas zimnej sezóny nedostupné pre našu zvozovú techniku,“ vysvetlila Humeniková. Pôvodne mali byť zimné stanovištia pripravené od 22. decembra, vzhľadom na aktuálne počasie začne OLO s ich zriaďovaním už od piatka 1. decembra.

Pozor na pravidlá

Na zimných stanovištiach budú umiestnené vždy dve 1 100-litrové čierne zberné nádoby na zmesový komunálny odpad. OLO žiada obyvateľov, aby do nádob umiestňovali len odpad do nich určený. V prípade ukladania iného, nepovoleného odpadu či objemného odpadu, môžu byť nádoby zo zimných stanovíšť odobraté.

„Spoločnosť OLO bude pravidelne zabezpečovať odvoz odpadu z týchto stanovíšť. Odvoz odpadu z pôvodných stanovíšť bude vykonaný hneď, ako bude cestná komunikácia pre našu vozovú techniku prejazdná. Zimné stanovištia budú v prevádzke v závislosti od poveternostných podmienok, najneskôr však do 30. marca,“ podotkla Humeniková.

Obyvatelia budú o zimných stanovištiach informovaní formou oznamov distribuovaných do schránok v oblastiach, v ktorých sa budú stanovištia nachádzať. Kompletný zoznam zimných stanovíšť je zverejnený aj na webe spoločnosti OLO.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM