Peter Klimant Futbal

Opäť bez víťazstva: Futbalisti Zlatých Moraviec prehrali na trávniku Skalice

Zlatomoravecký futbalový klub FC ViOn si v rámci 28. kola Fortuna Ligy 2015/2016 zmeral sily s mužstvom MFK Skalica. Z duelu odchádzali Zlatomoravčania bez bodu.

Ilustračný obrázok k článku Opäť bez víťazstva: Futbalisti Zlatých Moraviec prehrali na trávniku Skalice
Zdroj: TASR

Úvodné oťukávanie súperov prerušila pekná kolmica Pirosku, Jakubek bol ale pri hlavičke tiesnený a tak zakončil nedôrazne. V 14. minúte vypálil spoza šestnástky Hlinka, namieril však presne do stredu brány, kde bol pripravený Kováč. Rovnako si počínal brankár hostí o chvíľu, keď zakončoval po šikovnom obtočení Jakubek. V 35. minúte sa po rohu odrazila lopta k Dobrotkovi, ktorý ju bez rozmýšľania poslal na bránu a Kováč vytiahol z repertoáru ďalší zákrok, tentokrát z kategórie zázračných. Celý polčas mala Skalica prevahu v držaní lopty, do dobre postavenej defenzívy Zlatých Moraviec sa však presadzovala ťažko. Hostia sa snažili odpovedať z brejkov, ich snaha bola ale len platonická a do vážnejšieho zakončenia sa nedostali.

Hneď na začiatku druhého dejstva zabojoval v strede poľa Masaryk, lopta sa dostala v nádejnej pozícii pred Pirosku, ten ju poslal nad. Prvýkrát pohrozili hostia až po hodine hry, v stopercentnej príležitosti zlyhal Perišič. Následne Krnáč musel riešiť nebezpečný rohový kop a na opačnej strane hlavičkoval Jakubek tesne vedľa. 63. minúta patrila biliardovej akcii Pirosku s Masarykom, nepresne ju zakončil Ulrich. Záverečný úsek zápasu sa niesol v tlaku Skalice, lopty lietali do šestnástky Zlatých Moraviec zo všetkých strán, obrovskú šancu mal v 85. minúte Masaryk, ale z bezprostrednej blízkosti minul. Už v nadstavenom čase vypálil Piroska, Kováč loptu len vyrazil, ale ani po viacerých dorážkach lopta v bráne neskončila. Hektický záver vyústil v zaslúžený úspech domácich, o ich víťazstve rozhodol z poslednej akcie stretnutia Hlinka.

Hlasy trénerov

Štefan Horný, tréner Skalice: „Bol to pre nás ťažký zápas, ale cítil som z kabíny, že chlapci spravia pre víťazstvo maximum. Vedeli sme, že to bude o jednom góle a vedeli sme tiež, že súper má nebezpečných brejkových hráčov. Na konci sa k nám priklonilo trošku štastie, ktoré sme naopak nemali v predchádzajúcich zápasoch. Je to pre nás ďalšie povzbudenie a budeme ďalej bojovať.“

Libor Fašiang, tréner ViOn-u: "Ťažko sa mi hodnotí, keďže sme inkasovali v nadstavenom čase, je to frustrujúce ako pre mňa, tak pre hráčov. Šance boli na jednej aj na druhej strane, my sme mali vyložené dve, ale nezrealizovali sme ich. Súper hral v závere vabank a nakoniec sa mu podarilo streliť gól. Do konca je ešte päť kôl a spravíme všetko preto, aby sme ligu zachránili. Súperovi blahoželám k víťazstvu.

MFK Skalica – FC Vion Zlaté Moravce 1:0 (0:0)

Gól: 90.+ Hlinka. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Neoveský – Tipurič, Orávik, Pintér, De Souza, 867 divákov.

Zostavy a striedania:

  • Skalica: Krnáč – Hlavatovič, Dobrotka, Hudák (84. Ciprys), Záhumenský – Ulrich (71. Šebesta), Hlinka, Neoveský, Vaško (44. Masaryk) – Jakubek, Piroska

Zlaté Moravce: Kováč – Majkič, Tipurič, De Souza, Pintér – Karlík – Gešnábel (67. Rejdovian), Krznarič, Perišič (90.+ Bariš), Orávik – Cebara (86. Kuzma)

Môže vás zaujímať:

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna Ligy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM