MI Rôzne

VIDEO: Opica ukradla vzorky s koronavírusom. Je to vážnejšie, ako sa zdá!

Primáty sú zvedavé a drzé zvieratá, na čo doplatil pracovník indického štátneho laboratória. Opica mu priamo z rúk uchmatla vzorky krvi pacientov s Covid-19

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Opica ukradla vzorky s koronavírusom. Je to vážnejšie, ako sa zdá!
Zdroj: TASR

Smiať sa alebo plakať? To je otázka, ktorú si človek môže položiť pri pohľade na incident, ktorý sa odohral pred pár dňami v štátnom laboratóriu Lala Lajpat Rai v indickom štáte Uttar Pradesh.

Zodpovedný laborant si drzú opicu ešte aj nakrútil na svoj mobil a výsledné video už valcuje internet. Následky však môžu byť nebezpečné pre celú spoločnosť.

Utiekla na strom

Vedecký portál livescience.com uvádza, že opica doslova zaútočila na úbohého laboranta práve v okamihu, keď prenášal do druhej budovy vzorky krvi troch pacientov s koronavírusom.

Zviera mužovi vytrhlo z ruky nielen ampulky s nebezpečným vírusom ale aj ďalšie zdravotnícke pomôcky a utieklo na strom.

Olúpený laborant nelenil a vytiahol svoj mobil, aby celý incident nakrútil. Video, ktoré zverejnil aj livescience.com ukazuje, ako opica v korune stromu prežúva ukradnuté chirurgické rukavice. Zábery sa okamžite začali šíriť po internete virálnou rýchlosťou.

Čo bude ďalej?

Celá udalosť môže mať veľmi nepríjemné následky na ďalšie šírenie koronavírusu. “Miestni ľudia sa teraz obávajú, že Covid-19 môže opicu nakaziť a ďalej sa šíriť na ostatné zvieratá a napokon späť na ľudí,” píše livescience.com.

Existuje totiž už niekoľko prípadov prenosu Covid-19 z ľudí na zvieratá. Portál uvádza, že sa to stalo napríklad v zoologickej záhrade v New Yorku, kde sa takto nakazilo päť tigrov a tri levy. V domácich podmienkach zasa zaznamenali niekoľko psov a mačiek s koronavírusom.

Šéf indického laboratória sa pokúsil verejnosť upokojiť slovami, že zatiaľ nebol potvrdený prenos koronavírusu krvou, iba kvapôčkovou infekciou z úst a nosa. Každopádne, okradnutý laborant má teraz vážny pracovný problém:

“Laborant musí písomne vysvetliť, ako ho mohla premôcť opica a prečo zareagoval tak, že ju začal nakrúcať namiesto toho, aby okamžite upovedomil svojich nariadených,” dodáva portál.

Zdroj: YouTube.com
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM