Marek Vatraľ Rôzne Technológie

Originálne preteky dronov v Trenčíne: Elektromobily či VR ešte nie je všetko!

Na podujatí budú k dispozícii aj elektromobily, elekrobicykle, roboty a virtuálna realita. To však ešte nie je zďaleka všetko. Pozrite termín!

Ilustračný obrázok k článku Originálne preteky dronov v Trenčíne: Elektromobily či VR ešte nie je všetko!
Zdroj: TASR

Drony sú momentálne v kurze. Fenomén leteckého snímkovania a zhotovovania videí z vtáčej perspektívy nám poskytol nové pohľady na skutočnosť. Jedinečná technológia, ktorá sa každým dňom stále vyvíja a zlepšuje nám umožnila nazerať na svet celostne a z náhľadu.

Naša fascinácia vyplýva z verejne dostupných výškových záberov a videí, ktoré s prehľadom zachytia mnohé, ľudskému oku nedostupné a vzdialené miesta z rozličných perspektív. Nie je preto náhoda, že táto neobyčajná záľuba si čoraz častejšie získava obdiv nových fanúšikov.

Kult vášne pre drony potvrdzujú aj mnohé svetové prehliadky a súťaže, kde sa predstavujú rôzni profesionáli, ktorí sú s týmto nevšedným koníčkom prepojení.

Svoje o tom vie aj Trenčan Michal Haulík, jeden z iniciátorov myšlienky ďalšieho ročníka Svetového pohára v pretekoch dronov (IDRS 2018) a technologického dňa, ktorý sa svojej záľube venuje na profesionálnej úrovni už niekoľko rokov. Aj z toho dôvodu sme sa ho opýtali, čo bude na podujatí nové a na čo všetko sa môžeme tešiť.

„Momentálne máme prihlásených štyridsaťosem súťažiacich z rôznych krajín sveta vrátane Čiech, Maďarska, Poľska a Talianska. Na mieste konania bude vybudovaná trať, na ktorej sa bude závodiť na čas. Tento rok pribudne aj veľkoplošná obrazovka, kde ľudia naživo uvidia to, čo vidí ten ktorý pretekár. Mám tým na mysli priame zábery z konkrétneho dronu. To by mohlo byť pre návštevníkov zaujímavé, “ upresnil Michal Haulík.

Súčasťou pretekov bude aj technologický deň – TechDay tnTEL., s ktorým bude súvisieť prehliadka najmodernejších technologických trendov.

„K dispozícii budú elektromobily, elekrobicykle, roboty a virtuálna realita. Na mieste budú aj dve Tesly, na ktorých sa môžu záujemcovia previezť. Všetky vymenované výdobytky si teda budú môcť ľudia aj reálne vyskúšať, “ doplnil jeden z iniciátorov pretekov.

Na svoje si však na akcii prídu aj najmladší, keďže súčasťou podujatia bude aj náučno-zábavný program. „Bude tam napríklad kúzelná fyzika prezentovaná zábavnou formou, lego, kreatívne vzdelávania, skákacie atrakcie a tarzánia vo forme preliezok, “ ujasnil Michal.

Celodenné preteky, ktoré sa uskutočnia v sobotu 30. 6. v areáli Facility System Hub® v trenčianskom priemyselnom parku a budú spojené s technologickým dňom – TechDay tnTEL.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM