Jakub Forgács Rôzne

Originálny nápad bystrických maturantov. Krádež triednej knihy točili po celom svete, VIDEO

Videí, na ktorých maturanti kradnú triednu knihu, je neúrekom. Študenti z Bystrice sa však hecli a dali si skutočne záležať. Navštívili Moskvu, Los Angeles aj Bahamy.

Ilustračný obrázok k článku Originálny nápad bystrických maturantov. Krádež triednej knihy točili po celom svete, VIDEO
2
Galéria
Zdroj: youtube

Natáčanie videí na stužkovú je v posledných rokov veľmi obľúbenou aktivitou študentov. Mnohí pritom dokážu prekvapiť svojou kreativitou. Tou nešetrili ani maturanti z 8.C na Športovej strednej škole v Banskej Bystrici, ktorým originálny nápad natočiť „svetové kradnutie“ prišiel na um už pred dvomi rokmi.

Na Bahamách aj v Cerne

„Jednoducho sme si začali všímať, že väčšina žiakov z našej triedy vo veľkom cestuje. Zopár z nás bolo dokonca na výmenných pobytoch napr. v Argentíne, Amerike alebo Anglicku. A tak nám napadlo, že by sme to mohli nejako zakomponovať do kradnutia triednej knihy. Začali sme sa tomu intenzívnejšie venovať, chceli sme byť originálnejší ako ostatní. Žijeme v dobe, ktorá nám dáva neuveriteľne veľa možností, na ktoré sme chceli poukázať a využiť ich,“ povedala pre spravodajský portál Bystrica 24 maturantka Dominika Švarcbacherová.

Počas necelých dvoch rokov sa tak s triedou „rozleteli“ po celom svete. „Väčšina žiakov natočila svoju časť videa na dovolenkách. V Taliansku, Rusku, Švédsku, Dánsku, Švajčiarku, Rakúsku, Holandsku, Belgicku, Egypte, Nemecku, na Cypre či dokonca na Bahamách. Keďže študujeme na športovej škole, záber z Gruzínska vznikol na športovom sústredení. A ostatné zábery ako tie zo Severnej a Južnej Ameriky či z Cernu vo Švajčiarku vznikli vďaka vzdelávacím a študijným pobytom,“ vysvetlila.

Ako ďalej uviedla Dominika, pri natáčaní zažili aj kurióznu situáciu. „Jedna spolužiačka, ktorá natočila video v Cerne, musela ochranke vysvetľovať hodnú chvíľu, čo vlastne ide točiť a aký je zámer. Nakoniec všetko dobre dopadlo,“ povedala mladá študentka.

Učitelia v úlohe hercov

Problém nemali ani so zapojením triednej. „Ako trieda sme super kolektív, máme úžasnú triednu a tej nerobilo vôbec problém natočiť kradnutie triednej knihy trochu inak. Sami sme nevedeli, že je taká dobrá herečka. Musíme pochváliť aj ostatných učiteľov, ktorým sa nápad účinkovať v našom videu pôvodne veľmi nepáčil,“ pokračovala Dominika s tým, že nakoniec presvedčili všetkých a každý podal fantastický herecký výkon.

Finálne video nakoniec netočili úplne sami. Ako spomenula maturantka, krátke zábery spravili na telefón, ale zábery učiteľov a zábery zo školy točil profesionálny kameraman, ktorý to následne aj zostrihal. „Prvýkrát sme videli naše kradnutie triednej knihy na stužkovej a bol to neopísateľný zážitok. Každému sa naše video neskutočne páčilo. Dostávame len pozitívne reakcie a veľmi nás to teší,“ dodala Dominika.

Video originálnej krádeže triednej knihy nájdete pod textom!

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
8.C zo Strednej športovej školy v Banskej Bystrici
2
Galéria
Foto: Dominika Švarcbacherová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM