Webnoviny - Svet

Országh chce byť generálnym manažérom reprezentácie SR

WEBNOVINY.SK

Bývalý hokejový reprezentant Slovenska Vladimír Országh.Foto: BANSKÁ BYSTRICA 24. mája (WEBNOVINY) – Hokejový majster sveta z roku 2002 Vladimír Országh má záujem o uvoľnený post generálneho manažéra slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorý doteraz zastával Peter Bondra.

Od utorka 34-ročný Országh už pre problémy s kolenom kariéru ukončil a v súčasnosti je asistentom trénera v extraligovom HC 05 Banská Bystrica.

Országh patrí medzi adeptov na uvoľnený post v slovenskom tíme. "Veľmi by ma bavila táto funkcia. Spája v sebe viacero vecí. Prirodzene, všetko je zatiaľ v rovine úvah, kľúčové rozhodnutia budú závisieť od iných po volebnom kongrese hokejového zväzu v júni,“ povedal v rozhovore pre denník SME Vladimír Országh.

Banskobystričan má skúsenosti z rôznych klubov z viacerých krajín. V NHL mohol sledovať prácu manažérov v Nashville, New York Islanders i St. Louis, vo Švédsku v Djurgaardene i Lulee. Generálny manažér v zámorí má podľa jeho slov viac právomocí, vyberá hráčov do tímu, podieľa sa na jeho skladbe. V Európe je skôr servismanom, zabezpečuje stravu, ubytovanie a letenky. Országhova ambícia je nájsť prienik medzi oboma pohľadmi na túto funkciu.

"Rád komunikujem s hráčmi, usmerňujem ich. Mám predstavu, že generálny manažér môže aj u nás tesnejšie fungovať pri reprezentácii,“ povedal pre SME Országh, ktorý si manažérsku rolu počas uplynulej sezóny vyskúšal pri slovenskej reprezentácii do 16 rokov.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM