Aktualizované Správy Rôzne

Oslavy výročia SNP v Bystrici: Atmosféra na FOTKÁCH a VIDEU

Do parku pod Pamätníkom SNP si prišli hrdinstvo bojovníkov v SNP uctiť tisícky ľudí, ktorí do mesta pod Urpínom pricestovali z celého Slovenska.

Zdroj: Dnes24.sk

Preletom leteckej techniky Ozbrojených síl SR a pietnym aktom kladenia vencov sa v areáli Pamätníka Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici začali celoštátne oslavy 75. výročia SNP.

Zúčastinili sa na nich všetci traja najvyšší ústavní činitelia SR, poslanci Národnej rady (NR) SR, zástupcovia politických strán, diplomatických zborov v SR, združení a organizácií.

Na slávnostnom zhromaždení vystúpili s príhovormi prezidentka Zuzana Čaputová, predseda NR SR Andrej Danko (SNS) a premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). Súčasťou osláv bola aj vojenská prehliadka.

Do parku pod Pamätníkom SNP si prišli hrdinstvo bojovníkov v SNP uctiť tisícky ľudí, ktorí do mesta pod Urpínom pricestovali z celého Slovenska.

,,Je to jeden z posledných rokov, keď si výročie SNP môžeme pripomenúť aj s priamymi účastníkmi. Bude ich tu možno desať – 12, preto sem treba prísť, aby sme vzdali úctu ešte žijúcim účastníkom a rovnako tým, ktorí v boji padli alebo už zomreli," konštatoval pre generálny riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev.

Pozrite si atmosféru osláv i prejavy Zuzany Čaputovej, Petra Pellegriniho a Andreja Danka na fotkách a videu v priložených galériách.

FOTO: Momenty z osláv výročia SNP v Banskej Bystrici
32
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM