Regióny

Horúce počasie už Bratislavčanov trápiť nemusí. K dispozícii je pitná voda z cisterien

Hlavné mesto SR Bratislava bude aj tento rok v spolupráci s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou, a. s., počas horúcich letných dní zabezpečovať prevádzku cisterien s pitnou vodou na Hlavnom námestí a Poštovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Horúce počasie už Bratislavčanov trápiť nemusí. K dispozícii je pitná voda z cisterien
Zdroj: TASR

Cieľom je ponúknuť možnosť osviežiť sa a doplniť pitný režim pre Bratislavčanov, ale aj návštevníkov mesta, keď teploty v meste dosahujú vysoké hodnoty.

Cisterny s pitnou vodou budú k dispozícii najbližšie už zajtra (utorok 12. júla) a následne vždy, keď teplota vystúpi dlhodobejšie nad 30 stupňov Celzia. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Pitná voda v meste

Pohár vody si budú môcť dopriať návštevníci, turisti a obyvatelia mesta Bratislavy na Hlavnom námestí a na Poštovej ulici vždy v čase od 10.00 do približne 18.00 hod.

O túto možnosť bol už v minulom roku skutočne veľký záujem. „Aj takýmto spôsobom chceme pomôcť ľuďom pri dodržiavaní pitného režimu a dať šancu osviežiť sa počas tropických dní. Túto službu využívali občania mesta, ale aj návštevníci Bratislavy už aj v minulom roku a boli s ňou spokojní, preto chceme cisterny s pitnou vodou zabezpečiť aj tento rok,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Priemerná spotreba vody bola počas minulého leta 2-tisíc litrov vody denne.

K dispozícií sú, samozrejme, aj pitné fontány, ktoré fungujú nepretržite vo viacerých lokalitách – Panská ulica, Hviezdoslavovo námestie (2 fontány), Župné námestie, Nám. SNP, Hlavné námestie, Čitáreň u Červeného raka a Prašná bašta, rovnako aj na druhom nádvorí Primaciálneho paláca.

Čítajte aj: Bratislavčania, pripravte sa na tropické horúčavy!

Ilustračný obrázok

Cisterny s pitnou vodou v meste
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM