Krimi

Otrasný prípad z neďalekej osady: Rodičia nechali svoje štyri deti v chladnej chatrči, s omrzlinami skončili v nemocnici

Muži zákona objasňujú udalosť, pri ktorej rodičia nechali svoje štyri maloleté deti (7,5,3, 1) v chatrči, ktoré následne skončili podchladené v nemocnicnici. Podľa polície vystavili svoje štyri maloleté deti nebezpečenstvu smrti a ťažkej ujmy na zdraví. Čo im hrozí?

Ilustračný obrázok k článku Otrasný prípad z neďalekej osady: Rodičia nechali svoje štyri deti v chladnej chatrči, s omrzlinami skončili v nemocnici
Zdroj: TASR

Policajti vyšetrujú okolnosti za ktorých zákonní rodičia (26 a 27) opustili svoje štyri maloleté deti vo veku 7,5,3 a iba ročného syna.

„Deti ponechali v pondelok (18.1.2016) v ranných hodinách v jednej z chatrči v rómskej osade v obci Bačka,“ informoval policajný hovorca Alexander Szabó. Doplnil, že deti boli nájdené v utorok (19.1.2016) okolo 20. hodiny.

„Deti boli v podchladenom stave prevezené do nemocnice. Podľa lekárskych správ všetky deti boli podchladené a dve najmladšie mali na dolných a horných končatinách aj omrzliny I. stupňa,“ uviedla polícia.

Predpokladaná liečba všetkých detí by mala podľa polície trvať do 7 dní. „Rodičov polícia vypátrala. Sú dôvodne podozriví, že vzhľadom na nízke teploty nielen v exteriéri, ale aj vo vnútri chatrče vystavili svoje štyri maloleté deti nebezpečenstvu smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví,“ povedal A. Szabó. Doplnil, že vyšetrovateľ policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci zločinu opustenia dieťaťa /trest odňatia slobody na tri až desať rokov/ a vykonáva ďalšie potrebné procesné úkony, aby mohol rodičov z toho ohavného činu obviniť. „V danej veci boli vyrozumení pracovníci úradu práce, sociálnych vecí a rodiny,“ uzavrela polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM