Tímea Kamenická Rôzne

Otvorenie vianočného mestečka v Nitre: Ľudia si pochvaľujú atmosféru, padli však aj pripomienky

Vianočné mestečko opäť otvorilo svoje brány. My sme sa boli spýtať návštevníkov, čo naň hovoria aj čo sa im najviac páči.

Ilustračný obrázok k článku Otvorenie vianočného mestečka v Nitre: Ľudia si pochvaľujú atmosféru, padli však aj pripomienky
Foto: Tímea Kamenická / Zdroj: Dnes24.sk

Správu o tom, že vianočné mestečko otvorilo svoje brány, sme vám priniesli. Prvý deň trhov prilákal množstvo návštevníkov, ktorí si mohli vychutnať rôzne dobroty alebo si nakúpiť tradičné výrobky.

Tešia sa na program

Aj my sme sa prešli pomedzi stánky a zisťovali sme, ako a čím mestečko zaujalo. Čo nám teda prezradili návštevníci? „Myslím, že je tu super ako vždy na vianočných trhoch. Chodíme sem každý rok vždy, keď otvárajú. Prídeme sem vždy na medovinu, ktorá je podľa nás najlepšia na Slovensku, aj na perníky, ktoré sú veľmi dobré,“ vyjadrila sa návštevníčka Katarína. Zárveň nám prezradila aj to, na čo z programu sa najviac teší: „Myslím si, že program tu býva každý rok super a 8. decembra sa už tešíme na Pengagi."

Pochvaľujú si atmosféru

Atmosféra je jednou z najdôležitejších súčastí trhov. Myslí si to aj Zuzana. „Chodievame sem každý rok, páči sa nám tu atmosféra, začiatok Vianoc. Prichádzame sem na vianočný punč, ale aj pozrieť stánky, či niečo nové nájdeme, stretnúť sa s priateľmi a pokecať.“ Pozitívne pocity má aj ďalší návštevník. „Je tu pekne, páči sa mi hlavne stromček a kúpili sme si tu trdelník, ponožky a hasičské auto,“ prezradil nám malý návštevník Peťko. Karolína zo stredného Slovenska, ktorá v meste študuje, nám prezradila, prečo trhy v Nitre tak obľubuje. „Pochádzam z malého mestečka, kde síce trhy máme, ale je tam menej stánkov a menší výber. Tu v Nitre si viac vychutnám vianočnú atmosféru aj punč a iné dobroty.“

Niektoré veci chýbajú

Trhy sú veľmi obľúbené, no našli sa aj obyvatelia, ktorí majú menšie výhrady. „Trhy lákajú tradičnými výrobkami a dobrým jedlom a punčom ako každý rok, len to počasie zas akosi nevyšlo. To ma trochu mrzí,“ vyjadril sa pán Jozef. „Tieto trhy sú krásne, nakoľko sa stretnú vždy ľudia, ktorí sa poznajú. Veď Nitra je malá. Ale chýba mi tu strašne jedna vec, že sa mestečko neobnovuje, stále je také isté. Chcelo by to niečo také, že človek sem príde a povie si, Vau, toto tu minulý rok nebolo," vyjadril svoj názor Andrej.

Či ste v mestečku boli, alebo nie, večernú atmosféru vám priblíži naša fotogaléria.

Môže vás zaujímať:

Mikuláš príde aj do Nitry: Chýbať nebude ani parádny ohňostroj

Obľúbené sviatky sa blížia: TOTO je kompletný vianočný program!

Otvorenie vianočného mestečka v Nitre: Čo nám prezradili návštevníci?
11
Galéria
Foto: Tímea Kamenická / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM