Katarína Jankeje Regióny

Pacienti v našom meste prehovorili: Tento muž sa stal najobľúbenejším lekárom topoľčianskej nemocnice

Topoľčianska nemocnica je pracoviskom mnohých odborníkov. My sme sa na našich lekárov pozreli očami pacientov a zisťovali sme, kto u nich vedie v rebríčku sympatií. Aha, aké mená odoznievali a kto si vyslúžil titul najobľúbenejšieho lekára.

Ilustračný obrázok k článku Pacienti v našom meste prehovorili: Tento muž sa stal najobľúbenejším lekárom topoľčianskej nemocnice
Zdroj: Dnes24.sk

Nemocnica s poliklinikami n.o. v Topoľčanoch je miesto, ktoré obyvatelia mesta i ľudia zo širšieho okolia dobre poznajú. Kto v nej sám neležal, minimálne v nej bol navštíviť svojho blízkeho, bol si dať spraviť röntgenové snímky, alebo ho do priestorov nemocnice priviedol úraz na chirurgickú pohotovosť.

Víťazstvo bolo tesné

Svoje zdravie po príchode do nemocnice vkladáme do rúk lekárov. V topoľčianskej nemocnici ich pracujú desiatky. Nás zaujímalo, ako sa na ľudí, ktorí sa starajú o naše životy, pozerajú samotní pacienti. Respondentom sme kládli jednoduchú otázku – Kto je vaším obľúbeným lekárom z nemocnice a prečo?

Z úst pacientov sa sypali rôzne mená a tiež rôzne dôvody, prečo si ten-ktorý lekár alebo lekárka vyslúžili ich sympatie. Hodnotili ako profesionalitu, tak aj spoluprácu, prístup či komunikáciu. Dôležitý bol aj dojem, aký v nich lekár zanechal. Medzi najčastejšie sa opakovanými bolo meno doktora Jana Paulíka, dlhoročného primára traumatologického oddelenia, ktorého Topoľčanci poznajú aj vďaka jeho účasti v mestskom zastupiteľstve. Do trojice najobľúbenejších sa dostala aj doktorka Andrea Klačanská, tá pracuje v rámci pneumologicko-ftizeologickej ambulancie. Respondenti chválili najmä jej odbornosť a milý a príjemný prístup ku každému pacientovi.

Jeden lekár sa však v ankete napokon umiestnil ako absolútny víťaz. Stal sa ním Ján Chochula, primár fyziatricko-rehabilitačného oddelenia.

Absolútna odbornosť a ľudský prístup

Poznajú ho najmä ľudia s problémami a bolesťami chrbtice, či krku. Obľubu si získal najmä vďaka svojej špičkovej znalosti oboru, ako aj ľudským prístupom ku každému pacientovi. „Pán doktor je neskutočný odborník, naozaj kapacita. Vždy vie dobre vysvetliť, kde je problém a ako ho odstrániť,“ povedala nám dôchodkyňa Anna. „Doktora Chochulu môžem len odporúčiť, naozaj mi pomohol, keď som mesiace chodil s bolavým krkom a neskutočnými bolesťami hlavy. To človek hneď spozná, že je veľký profesionál a navyše dobrý človek, aj napriek tomu, že je veľmi vyťažený,“ prezradil pán Marek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM