Regióny

Padne nový rekord vo vystreľovaní zátky? V Michalovciach nás čaká tradičná súťaž

Ak sa chcete zabaviť a i niečo vyhrať, predveďte svoj talent vo vystreľovaní zátky zo šumivého vína. V Michalovciach nás na Silvestra čaká tradičná súťaž.

Ilustračný obrázok k článku Padne nový rekord vo vystreľovaní zátky? V Michalovciach nás čaká tradičná súťaž
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Silvestrovské poludnie bude v Michalovciach patriť recisistickej súťaži vo vystreľovaní zátok zo šumivého vína. Šestnásty ročník tohto podujatia sa už tradične bude konať na Silvestra o 12:00 hodine. Jeho svedkami budeme na pešej zóne Námestia osloboditeľov.

Zábava

Tradičnou súťažou vo vystreľovaní zátok z fliaš šumivého vína odštartuje v sobotu napoludnie silvestrovský program na michalovskom námestí. „Silvestrovské poludnie patrí v Michalovciach recisistickej súťaži vo vystreľovaní zátok zo šumivého vína,“ informovala Mária Stričková, odborná referentka komunikácie, propagácie a kultúry. Každý súťažiaci si prinesie vlastnú fľašu. Ľudia na toto podujatie chodia nielen súťažiť, ale aj povzbudzovať súťažiacich a popri tom sa zabaviť, pretože pri tejto akcii často vznikajú veľmi humorné situácie.

Prekonáte rekord?

Súťaž v centre Michaloviec zaznamenala vlani nový rekord – zátka zo šumivého vína doletela do vzdialenosti 27,65 metra. Do súťaže sa zapojilo šesť desiatok účastníkov.

Podujatie vzniklo v záhradkárskej osade Topole, kde sa konalo prvých sedem ročníkov. Z roku 2005 pochádza dosiaľ neprekonaný absolútny rekord, keď zátka bola vystrelená až do vzdialenosti 31 metrov. Trúfnete si prekonať tento výsledok? Najlepších súťažiacich odmenia vecnými cenami v podobe obľúbeného sektu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: archívne z roku 2015

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM