Veronika Ondo-Cholewová Regióny Rôzne

Padne traťový rekord? Na Šírave sa uskutočnia bežecké preteky

Pri brehoch Zemplínskej šíravy sa pripravujú preteky v cezpoľnom behu. Bežci svojimi výkonmi budú súťažiť o finančné výhry.

Ilustračný obrázok k článku Padne traťový rekord? Na Šírave sa uskutočnia bežecké preteky
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou letného programu v Klokočove pri Šírave je aj obľúbené podujatie, ktorým sú bežecké preteky s názvom Klokočovská päťka. To sa uskutoční už onedlho.

Známa aj vo svete

Známa Klokočovská päťka oslávi počas tohtoročnej letnej sezóny už svoje 41. výročie. Toto zaujímavé bežecké podujatie sa koná pravidelne v obci obklopenej Šíravou. Prvýkrát sa Klokočovská päťka bežala už v roku 1977. Vtedy sa na štart cezpoľného behu usporiadaného na počesť výročia SNP postavilo päť pretekárov.

Klokočovská päťka sa postupne stala známou nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Zúčastnili sa na nej pretekári napríklad aj z USA, bývalej Juhoslávie, Ukrajiny, Českej republiky, Maďarska, Poľska, Nemecka, Lýbie či Kene.

Padne rekord?

Pretekári sa postavia na štart tohtoročného preteku 6. augusta a to pri polyfunkčnom objekte cestovného ruchu Zemplínskej šíravy Klokočov. Zraz a prezentácia bude hodinu pred štartom jednotlivých kategórii (muži a ženy od 14:00 do 15:00 hod.). Podľa jednotlivých kategórii a umiestnenia môžu bežci získať finančné výhry.

Okrem toho môžu športovci vyhrať ceny aj počas žrebovania, a to rôzne bicykle. Výnimočnú odmenu získa najstarší účastník preteku, ale aj ten, kto prekoná traťový rekord.

Prvá kategória najmladších chlapcov a dievčat do 7 rokov odštartuje na pravé poludnie. Deti od 8 do 11 rokov pobežia o 12:30 hod, od 12 do 15 rokov o 13:00 hod., od 16 do 17 rokov o 13:30 hod. O 16. hodine začne veľký 5-kilometový preteky dospelých.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM