Správy Regióny Zo Slovenska

Palec hore pre ich aktivitu: Tri spolužiačky svojím projektom pomôžu skrášliť Humenné!

Na začiatku mala každá z nich svoj projekt a rozhodli sa ho spojiť do jedného. 3 spolužiačky z gymnázia jeho realizáciou prispejú k skrášleniu mesta a nielen to.

Ilustračný obrázok k článku Palec hore pre ich aktivitu: Tri spolužiačky svojím projektom pomôžu skrášliť Humenné!
Zdroj: Dnes24.sk

Tri spolužiačky z Gymnázia sv. Jána Zlatoústeho v Humennom Zuzana Turcmanovičová, Valentína Makarová a Alexandra Ščerbová organizujú akciu s názvom 1,5 km za krajšie Humenné. Uskutoční sa 25. mája a jej cieľom je vyčistiť časť lesoparku v Humennom, konkrétne od altánku pri Handrixe až po Hubkovú. To ale nie je všetko.

Počas jeden a pol kilometrovej prechádzky chcú so zúčastnenými okrem zberu odpadkov zároveň vyvenčiť psov z miestneho Občianskeho združenia Pomáhaj a chráň. Na Hubkovej bude akcia pokračovať piknikom s ľubovoľným vstupným a vyzbierané peniaze pomôžu spomínanému združeniu.

Ako pre náš portál prezradila jedna z organizátoriek Zuzana, na začiatku všetkého bol projekt, potom školenie ako projekty zrealizovať a ich úlohou je túto teóriu využiť v praxi. Spolužiačky sa rozhodli spojiť svoje projekty do jedného väčšieho.

„Jednou z častí je šíriť povedomie o environmentálnych problémoch. V rámci Dňa Zeme sme aj na škole zorganizovali prednášku na túto tému a pomocou súťažného kvízu sme overili, aké znalosti ohľadom týchto problémov majú naši rovesníci,“ priblížila Zuzana.

Na škole podľa jej slov tiež prebieha zbierka oblečenia, hygienických potrieb a trvanlivých potravín pre Gréckokatolícku charitu a pripravujú aj aktivity na zvýšenie čitateľskej gramotnosti.

Poslednou časťou projektu je práve spomínané podujatie. „Čo sa týka účasti, nemáme veľké oči. Budeme rady, ak nás príde podporiť čo najviac spolužiakov, kamarátov a ľudí, ktorým na týchto veciach záleží,“ zakončila Zuzana.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

A keď už bola v texte spomínaná Hubková, pozrite si minulotýždňové zábery z tejto lokality.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM