Rôzne

Pani Ruženka (60) vás svojou záľubou dostane: Z obyčajných dáždnikov vyrába parádne módne kúsky!

Pani Ruženka Berežná (60) má zaujímavý koníček. Táto sympaťáčka totiž mení dáždniky k lepšiemu. Podľa nej sa aj obyčajný dáždnik môže stať krásnym módnym doplnkom. Veď si to pozrite sami...

Ilustračný obrázok k článku Pani Ruženka (60) vás svojou záľubou dostane: Z obyčajných dáždnikov vyrába parádne módne kúsky!
Zdroj: Dnes24.sk

Neraz sa jej stalo, že sa prechádzala po uliciach a stále ju to ťahalo ku výkladu s kreatívnymi pomôckami. Povedala o tom svojej kamarátke a tá jej poradila, aby začala maľovať.

Dáždniky z hodvábu

„Tak som ju poslúchla a prihlásila sa do výtvarnej školy pre dospelých, ale nenastúpila som do nej. Stalo sa tak až neskôr a neľutujem. Máme vynikajúceho učiteľa. Vďaka nemu som zistila, že viem celkom pekne maľovať,“ prezradila nám. Takto sa dostala k maľovaniu obrazov a neskôr aj k maľovaniu dáždnikov.

Aktuálne ju bavia kvetinové vzory, ale nebráni sa ani iným motívom. Maľuje to, čo práve cíti. Kupuje si kvalitné hodvábne dáždniky, na ktoré maľuje farbami na textil. Niektoré maľuje zhora a niektoré zospodu. "Dáždnik roztvorím, položím na operadlo stoličky a už nechávam pracovať svoju fantáziu. Keď je motív hotový, nechám farby niekoľko hodín schnúť a potom dáždnik prežehlím cez papier na pečenie. Žehlením sa farby krásne rozložia a vynikne ich farebnosť,“ prezradila.

Obľúbený módny doplnok

Dáždniky má veľmi rada, prispôsobuje si ich k oblečeniu, ku kabelke a aj k topánkam. Je to jej obľúbený módny doplnok. Všetky dáždniky, ktoré namaľovala, podarovala známym alebo kamarátkam. Je na ňu hrdý aj jej manžel? „Je, lebo vie, že v škole som ceruzkou ani poriadne nepohla. Zatiaľ sa mu páčili všetky moje výtvory,“ uviedla nám. Sympatická Ruženka bola dokonca aj prvou ženou – vojačkou vo funkcii pobočníka veliteľa. Pri vojsku odpracovala 20 rokov, ďalších desať sa venovala podnikaniu v oblasti diplomacie a protokolu.

Dnes sa venuje hlavne ženám, je predsedníčkou Klubu podnikavých žien, pripravuje pre ne rôzne projekty. A ako prezradila, na základnej škole jej z výtvarnej učiteľ za jej výtvory chcel dať štvorku. „Mala som samé jednotky, ale kreslenie mi vôbec nešlo, fakt mi hrozila štvorka. Učiteľ sa nakoniec nado mnou zľutoval a keďže mi nechcel pokaziť vysvedčenie, dal mi z milosti jednotku,“ dodala so smiechom táto sympaťáčka so šikovnými rukami.

foto: archív rb

Maľuje na dáždniky: Ruženka má netradičnú záľubu
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM