ELA Správy Politika

Papaláš Sulík? Fico vytiahol UNIKNUTÉ VIDEO z Dubaja: Šialená PIJATIKA za štátne!

Neuhradené faktúry za státisíce eur, jedlo, pitie aj apartmány pre kamarátov Richarda Sulíka? O jeho šafárení hovorí po Karelovi Hirmanovi aj šéf Smeru Robert Fico.

Ilustračný obrázok k článku Papaláš Sulík? Fico vytiahol UNIKNUTÉ VIDEO z Dubaja: Šialená PIJATIKA za štátne!
Zdroj: Facebook.com/Robert Fico

Na Ministerstve hospodárstva (MH) SR sa v súvislosti s organizáciou slovenskej účasti na svetovej výstave Expo Dubaj počas vedenia predchádzajúceho ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) zistili „veľmi závažné nedostatky“. Uviedol to ešte koncom minulého týždňa dnes už exminister hospodárstva Karel Hirman pri hodnotení takmer osemmesačného pôsobenia v čele MH SR.

Rozšafný pre kamarátov?

„Bohužiaľ, musím oznámiť, že v súvislosti s Expo Dubaj sa za osem mesiacov (pôsobenia) boríme s veľmi závažnými nedostatkami. Ešte prebiehajú na ministerstve audity, pretože sa tu nenachádzajú základné dokumenty, základné faktúry a ďalšie náležitosti spojené s financovaním a organizáciou Expo Dubaj. Aktuálne, nevysporiadané, zatiaľ nám známe finančné záväzky súvisiace s Expo Dubaj už presahujú jeden milión eur. Podávame preto prvé súdne žaloby, lebo, bohužiaľ, už iné možnosti nemáme,“ priblížil.

Expo Dubaj sa podľa Hirmana za predošlého vedenia MH SR „do istej miery zmenilo na rodinné výlety a výlety pre kamarátov“.

„Nemali by sme na ne však prispievať zo spoločnej kasy, mali by si ich zaplatiť tí, ktorí si toto organizovali a zúčastňovali sa toho,“ dodal Hirman.

Hirman uviedol, že sa našli nezaplatené účty a rôzne pohľadávky v objeme milión eur a ďalšie nezrovnalosti v účtoch. „Nie sú zaplatené napríklad účty z reštaurácie. Za vyše 54-tisíc eur údajne ministerstvo hospodárstva pilo a jedlo,“ tvrdil Hirman. Tiež nie sú vyrovnané ubytovania v apartmánoch.

Fico vytiahol video

O šafárení exministra hospodárstva Sulíka najnovšie hovorí aj predseda strany Smer-SD Robert Fico. „Výlet Sulíkovej dcérenky do Dubaja za štátne bol ale len čerešničkou na torte. Tou tortou bolo nehorázne šafárenie so štátnymi peniazmi na výstave Expo v Dubaji, bordel v dokladoch, nevydokladovaných takmer milión eur,“ uviedol Fico. Šéf Smeru následne zverejnil video z Dubaja, na ktorom Richard Sulík vyzýva prítomnú partiu hostí „do rána vypiť bar v slovenskom pavilóne“ (vo videu 3:39).

Podľa Fica o takomto finančnom Sulíkovom šantení v Dubaji mali vedieť aj vo vtedajšej vláde, ako aj v Prezidentskom paláci, len „cudne mlčali.“

Podľa šéfa Smeru, ak nechce byť nová vláda podozrivá, že jej úlohou je prekryť všetky zlodejstvá odchádzajúcej Matovičovej vládnej koalície, musí začať papalášstvom Sulíka.

Na uniknuté video z Dubaja stihol zareagovať aj šéf OĽaNO Igor Matovič. „Keď som pred rokom hovoril, že si Profi Povalač Protikorupčných Vlád chodí robiť s vládnym špeciálom do Dubaja ožranecké žúrky (a nielen ožranecké) … ako vždy mi skoro nikto neveril …,“ píše Matovič.

Reakcia Sulíka

„Najnovšie sa po ôsmich mesiacoch dozvedáme aj o nejakých nezrovnalostiach v súvislosti s Expo v Dubaji. Ak Hirman nebol doteraz schopný zorientovať sa v problematike, nedokazuje to príliš veľa o jeho manažérskych kvalitách. V prípade, že má podnety na súdne žaloby, mal by určite konať. Politická kampaň sa robí dobrým programom a kvalitnými výsledkami, nie takto,“ reagoval na tlačovku Hirmana predseda SaS Richard Sulík s tým, že Expo bolo hodnotené ako úspešná prezentácia Slovenska v zahraničí. Pre detailnejšie otázky odporúča osloviť vtedajšiu komisárku pre Expo.

Zdroj: Facebook

SULÍKOVA ŽÚRKA V DUBAJI … za štátne, t.j. za naše spoločné ps. Keď som pred rokom hovoril, že si Profi Povalač...

Posted by Igor Matovic on Monday, May 15, 2023

Čo je aktuálne v domácej politike?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM