Svet

Pápež šokoval katolíkov. Cirkev by sa mala homosexuálom ospravedlniť!

Pápež František našiel hneď niekoľko dôvodov prečo by jedna z najvýznamnejších svetových inštitúcií mala zjednať nápravu.

Ilustračný obrázok k článku Pápež šokoval katolíkov. Cirkev by sa mala homosexuálom ospravedlniť!
Zdroj: TASR

Hlava katolíckej cirkvi sa k pálčivým témam vyjadrila na palube špeciálu pri návrate z Arménska. Podľa informácií agentúry Reuters by cirkev mala požiadať o odpustenie za to, ako konala so ženami, ako si zatvárala oči pri téme detská práca i za to, že v minulosti „dala požehnanie zbraniam“.

PREČÍTAJTE SI: KURIOZITA DŇA: Pápež František rúca hranice. Vo Vatikáne prijal aj tigra

Pápež bol novinármi konfrontovaný otázkou, či by sa celá inštitúcia mala homosexuálom ospravedlniť, pričom kontext sa ťahá až na Floridu, kde pred pár dňami terorista – šialenec zavraždil v gay klube takmer päťdesiat ľudí a približne toľko aj zranil.

Prvý muž katolíckej vierouky je známy aj pre svoje liberálnejšie postoje, za čo je mnohými rešpektovaný a na druhej strane kritizovaný. V otázke homosexuality platí, že sa podľa daného učenia styk medzi ľuďmi jedného pohlavia berie za hriech, to už ale neplatí v prípade spolunažívania homosexuálov. Tí by ale podľa aktuálnej požiadavky mali žiť cudne.

pápež František
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM