JAB Regióny Rôzne

Parádny nápad v materskej škole v Spišskej: Škôlkari si pripravili vlastnú kyslú kapustu

Príprava kyslej kapusty patrila niekedy medzi bežné jesenné práce skoro v každej domácnosti. Svoju vlastnú kapustu si pripravili aj škôlkari zo Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Parádny nápad v materskej škole v Spišskej: Škôlkari si pripravili vlastnú kyslú kapustu
10
Galéria
Zdroj: Petra Hybenová

Tradícia hravou formou. Príprava kyslej kapusty bola kedysi rutinou a prípravou na zimu. Svoju vlastnú kyslú kapustu sa rozhodli si pripraviť aj v škôlke na Gorazdovej ulici v Spišskej Novej Vsi. Ako pre náš portál priblížila pani učiteľka Petra Hybenová, na základe týždennej témy: Každá práca je potrebná, sa rozhodli priblížiť deťom prípravu na zimu zážitkovou formou.

„Počas jesenného obdobia sme už zavárali a pripravovali kompóty, no prišiel čas zapojiť do príprav celú materskú školu. Od tých najmenších, až po našich predškolákov,“ povedala s tým, že kapustu tlačili v škôlke po prvýkrát a spolu s kolegyňou túto prácu poňali formou interaktívneho divadla.

Počas celého divadla sa podľa jej slov zapájali do diania všetci a jeho aktívnymi účastníkmi boli deti aj pani učiteľky. „Maličké deti ťahali kapustu zo zeme, starší ju dochucovali a tlačili do „suda“. Počas prípravy zároveň ovoňali či ochutnali všetko, čo išlo do kapustného suda.“

Ako doplnila, deti mali z tejto aktivity veľkú radosť a v tradíciách a v ich približovaní škôlkarom budú pokračovať aj počas vianočného obdobia. „Z kyslej kapusty pripravovanej spoločne bude vianočná kapustnica, lebo v škôlke bude kvasiť do Vianoc,“ uzavrela učiteľka.

Prípravu kyslej kapusty v podaní škôlkárov si môžete pozrieť v našej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Obrazom: Tlačenie kapusty v podaní škôlkarov zo Spišskej
10
Galéria
Zdroj: Petra Hybenová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM