Kultúra

Parádny úspech nitrianskej kapely: Zahrá si na poľskom festivale s miliónom ľudí

Nitrianska kapela Sematam mieri do Poľska. V rámci pražskej eliminácie sa ako jediná slovenská kapela prebojovala na Pol´and´rock festival.

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech nitrianskej kapely: Zahrá si na poľskom festivale s miliónom ľudí
Zdroj: Jana Fiebigová

Nitrianska kapela Sematam presvedčila svojou hudbou, že patrí aj na veľké festivaly za hranice Slovenska. Tento rok si zahrá na obrovskom festivale Pol'and'Rock. Z 200 prihlásených kapiel organizátori festivalu vybrali desať, ktoré si svoje sily v rámci eliminácie zmerali 31. mája v Lucerna Music Bare v Prahe.

Porota sa napokon rozhodla, že do Poľska poputujú tri z nich, a to Hentai Corporation, Seventh Passion z Českej republiky a s nimi nitrianska kapela Sematam, ktorá si zahrá na Second Stage s kapacitou do 40 000 návštevníkov

Porota mala jasno

"Sematam priniesli do dusivého klubu slnečné lúče. Pódium sa naplnilo členmi tejto slovenskej funky a jazzovej kapely. Hrajú energickú zmes funku, popu a jazzu a publikum si nesmierne užilo ich vystúpenie. Porotcovia neváhali – kapela bude mať svoje miesto v auguste na Second Stage Pol'and'Rock Festivalu!“ napísali o nitrianskej kapele na svojich stránkach organizátori festivalu.

Miliónová návštevnosť

„Pol'and'Rock Festival je obrovská hudobná udalosť, ktorá sa koná v auguste v mestečku Kostrzyn v západnom Poľsku a pravidelne sa teší miliónovej návštevnosti. Festival každoročne predstaví niekoľko desiatok poľských aj medzinárodných umelcov. Svojim návštevníkom dáva tiež šancu spoznať sľubných mladých interpretov, ktorí môžu svoje miesto na pódiu získať prostredníctvom účasti na jednej z medzinárodných eliminácií,“ hovorí manažérka kapely Sematam, Jana Fiebigová.

Úspechy kapely

Kapela Sematam zažiarila najmä svojím klipom k pesničke De ste?!, v ktorej popisujú (parodujú) nočný život v Nitre. Odvtedy svetlo sveta uzreli aj ďalšie dva klipy k piesňam Pome Rockovať a Snová paralýza, ako aj niekoľko singlov. Všetky skladby sa objavia na pripravovanom albume, na ktorom kapela spolupracuje s producentom Marekom Šurinom. V roku 2016 sa tiež stali absolútnymi víťazmi Slovenskej Hudobnej Ligy. Jožo Ráž komentoval ich výkon slovami: „Bomba, špica!“ Na konci minulého roka v súťaži Skutečná Liga 2017 v Prahe získali 3. miesto v hraní autorskej tvorby.

Najbližšie koncerty

Okrem Pol'and'Rocku môžete kapelu cez leto vidieť napríklad aj 22. júna ako predskokana Richarda Müllera na festivale FUBABY v Banskej Bystrici, 29. júna na festivale Topfest, 27. júla v rámci Kultúrneho leta na Svätoplukovom námestí v Nitre alebo 28. júla v Starom Tekove na festivale Boje na Hrone. Všetky koncerty zverejňujú na svojom FB aj webovej stránke.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM