Tomáš Batiz Šport

Paralelslalom v Štokholme: Liptáčka Vlhová vypadla vo štvrťfinále

Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová postúpili v utorok večer cez švajčiarske súperky do štvrťfinále paralelného slalomu Svetového pohára v Štokholme, ale táto fáza bola ich konečnou.

Ilustračný obrázok k článku Paralelslalom v Štokholme: Liptáčka Vlhová vypadla vo štvrťfinále
Zdroj: TASR

Slovenským lyžiarkam sa po vypadnutí vzdialil aj malý glóbus, keďže vedúca slalomárka sezóny, domáca Švédka Frida Hansdotterová sa kvalifikovala do semifinále. O tom, kto sa stane držiteľkou malého glóbusu sa môže rozhodnúť už o necelé dva týždne v Jasnej.

Vlhová v prvom kole bez problémov

Petra Vlhová si v 1. kole bez akýchkoľvek problémov poradila so Švajčiarkou Michelle Gisinovou a Veronika Velez-Zuzulovú rutinovane odrazila nečakane kvalitný atak Lary Gutovej. Prvé jazdy boli v ženskej kategórii pozoruhodné v tom, že v prvej sedmičke duelov zvíťazili lepšie nasadené lyžiarky, medzi nimi i Vlhová, všetky najvyšším možným rozdielom. Polsekundová strata automaticky naskočila i tým, ktoré zaostali viac, alebo dokonca vypadli.

Štvrťfinále však Slovenkám nevyšlo

Vlhová už v 1. kole stratila na Švajčiarku Wendy Holdenerovú 12 stotín a v druhej ju stíhala márne. Zuzulovej nevyšla ani jedna jazda proti Švédke Marii Pietilä-Holmnerovej a ani raz nedošla korektne do cieľa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM