Tomáš Batiz Regióny

Parková ulica v Palúdzke sa dočkala rekonštrukcie: Kedy sa začína?

Mesto pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu Parkovej ulice v Palúdzke. Kedy začnú rekonštrukčné práce, ktoré majú podľa plánu radnice trvať 50 dní?

Ilustračný obrázok k článku Parková ulica v Palúdzke sa dočkala rekonštrukcie: Kedy sa začína?
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Celkové náklady na realizáciu, podľa mikulášskej radnice, predstavujú 133-tisíc eur. Na základe schváleného plánu, obnova ulice spočíva v odstránení vrchnej vrstvy asfaltobetónu, betónu a nevhodného podložia. Následne sa zrealizujú nové násypy pod komunikáciu, osadia nové obrubníky, vybudujú domové vjazdy a bezbariérové priechody pre chodcov. Napokon sa urobí nová asfaltobetónová vrstva. Práce na ulici by mali začať v priebehu apríla, alebo až začiatkom mája.

„Touto cestou chceme obyvateľov požiadať o trpezlivosť a zhovievavosť pri stavebných úpravách,“ povedala Eva Medvecká z mikulášskej radnice.

Ulica je už dlhšie roky v dezolátnom stave. „Jej rekonštrukcia je nesmierne potrebná. Je to nosná cesta, po ktorej denne prejde nielen množstvo aut, ale aj chodcov. Všetci obyvatelia Palúdzky túto investíciu určite ocenia,“ uviedol Marek Nemec, poslanec mestskej časti Palúdzka.

Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM