KAW Správy Regióny

Skvelá správa pre návštevníkov Kamzíka: Pri bufetoch už autá parkovať nebudú!

Hádam každý návštevník lesoparku sa už ocitol v situácii, keď musel doslova uskakovať autám, ktoré si to namierili až priamo hore k bufetom nad známou lúkou.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre návštevníkov Kamzíka: Pri bufetoch už autá parkovať nebudú!
7
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Mestské lesy dnes na sociálnej sieti zverejnili skvelú správu pre všetkých návštevníkov Kamzíka, ktorí to s vychádzkou do lesa myslia vážne a nie je to pre nich len výlet autom až na lúku.

Les nie je parkovisko

Hádam každý návštevník Kamzíka sa už ocitol v situácii, keď musel doslova uskakovať autám, ktoré si to namierili až priamo hore k bufetom nad známou lúkou. Z cesty, ktorá je vsadená priamo do lesa, sa stalo parkovisko, kde sa autá neustále točili a hľadali parkovacie miesta. Bežnému výletníkovi neostávalo nič iné iba čeliť smradu z výfukov a vyhýbať sa motoristom.

Svitá však na lepšie časy! Mestské lesy v Bratislave (MLB) sa konečne po diskusii s odborníkmi, mestskou políciou a na základe sťažností od návštevníkov rozhodli zrušiť nelegálne parkovanie medzi zástavkou autobusu a bufetmi na Kamzíku. „Situácia sa najmä cez voľné dni stávala nezvládnuteľná a dochádzalo ku konfliktom medzi pešími, cyklistami a parkujúcimi autami,“ pripomínajú MLB.

Medzi zastávkou autobusu č. 144 a bufetmi je už parkovanie oficiálne zakázané.

Miesta, na ktorých parkujú autá po okraji cesty sú lesné pozemky. „Parkovanie tu nikdy nebolo povolené, plánované ani vhodné, avšak zo zvyku sa tolerovalo. Parkujúce autá blokujú hlavnú prístupovú cestu do tejto časti lesoparku. V prípade požiaru, či úrazu sa sem záchranné zložky majú problém dostať – neprejdú pomedzi zaparkované autá. Posledný prípad sa stal túto zimu, našťastie nešlo o ohrozenie života,“ vysvetľujú MLB zákaz parkovania.

Možnosti parkovania

Kto by z rôznych dôvodov potreboval ísť na Kamzík a Kolibu autom, možností je aj naďalej viac. Stále sa dá parkovať na pri reštaurácii Stroodel a cez pracovné dni aj na hornom veľkom parkovisku. Cez víkendy návštevníkov do lesoparku vyvezie linka elektrobusu č. 144 nadväzujúca na trolejbus č. 203.

„Asfaltku medzi zástavkou autobusu a bufetmi vnímame ako dôležitú súčasť rekreačného areálu Kamzík. Postupne ju plánujeme meniť na príjemnú promenádu pre peších a cyklistov,“ uzatvárajú MLB.

Súhlasíte so zákazom parkovania pri bufetoch na Kamzíku?

Parkovanie v lese na Kolibe
7
Galéria
Zdroj: imhd.sk

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM