Eva Mikulová Správy Zo Slovenska

Parkovanie na košickom letisku je bezproblémové: AKO a kde môžete ušetriť?

Cestujúci z košického letiska môžu prísť k odletu aj autom. Je možné zaparkovať aj dlhodobo bez rezervácie, krátkodobé státie je zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie na košickom letisku je bezproblémové: AKO a kde môžete ušetriť?
3
Galéria
Zdroj: Eva Mikulová

Jediné bezproblémové parkovanie v Košiciach je pravdepodobne na letisku. Nemusíte sa rozhodovať medzi dvoma parkovacími automatmi. Platiť v platobnom automate môžete kartou, ale i hotovosťou a dostanete späť aj výdavok.

Kde zaplatíte najviac?

Práve počas leta je na letisku Košice väčší pohyb pasažierov. Okrem pravidelných liniek denne odlietajú charterové lety do dovolenkových destinácií. Ak prídu cestujúci na letisko svojím autom, k dispozícií majú tri parkoviská.

Najdrahšie je parkovisko P1, ktoré je prednostne určené pre parkovanie vozidiel autopožičovní. Cena parkovného pre verejnosť je 3 eurá od prvej sekundy.

Zadarmo do 10 minút

Najvýhodnejšie na krátkodobé parkovanie je parkovisko P2. Parkovné do 10 minút je zadarmo a za hodinu zaplatíte 1,90 eur. Celodenné parkovanie na tomto parkovisku stojí 15,20 eur. Preto je toto parkovisko využívané najmä na príchody a odchody cestujúcich. Do 10 minút sa to dá v pohode stihnúť.

Ak si však chce cestujúci auto nechať na letisku, tak potom by mal využiť parkovisku P3. Tu je minimálna doba parkovania 8 hodín. Za deň parkovania zaplatíte 12 eur, za 2 dni 18 eur, za 3 dni 24 eur. Presné tarify nájdete na stránke letiska.

Zaplatiť parkovné je možné len prostredníctvom platobných automatov. Prvý sa nachádza pri vstupe na parkovisko P2 a druhý je v termináli vedľa východu z časti Prílety.

Môžete použiť mince 10 centov, 20 centov, 50 centov, 1€, 2€ a bankovky 5€, 10€, 20€, 50€. Pozor, automaty vydajú maximálne 20 eurový výdavok. V prípade, že nemáte hotovosť, môžete použiť bankomatovú kartu. Po zaplatení parkovného musíte opustiť parkovisko do 10 min.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM