Správy

Pellegrini požiadal o stretnutie riaditeľa Vojenského spravodajstva J. Balciara

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) požiadal riaditeľa Vojenského spravodajstva Jána Balciara o stretnutie. Informovať sa chce o povahe a rozsahu protiprávneho konania zo strany bývalého zamestnanca rezortu vnútra Jaroslava N. z OĽaNO a jeho možný dosah na ohrozenie záujmov SR.

Ilustračný obrázok k článku Pellegrini požiadal o stretnutie riaditeľa Vojenského spravodajstva J. Balciara
10
Galéria
Zdroj: TASR

Toho vyšetrovateľ NAKA obvinil z trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti.

Predseda vlády sa v súvislosti s medializovanými informáciami o obvinení v stredu zároveň uistil, že tak ako v minulých podobných prípadoch koná polícia pod dohľadom prokuratúry a v súlade so zákonom.

„Polícia Jaroslavovi N. nielen zabavila mobilný telefón, ale aj vzniesla obvinenie zo spáchania trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti. Preto odmietam akékoľvek účelové spochybňovanie práce orgánov činných v trestnom konaní len preto, že sa to niekomu práve politicky hodí,“ uviedol Pellegrini.

Bližšie informácie poskytne pred stredajším výjazdovým rokovaním vlády v Slavošovciach.

Polícia v utorok (19. 11.) na sociálnej sieti informovala, že vyšetrovateľ NAKA obvinil Jaroslava N. z trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti.

„Podľa vyšetrovateľa mal J. N. žiadať utajované skutočnosti na ochranu záujmov Slovenskej republiky a následne ich vyzradiť ďalším osobám,“ napísala polícia. Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič v reakcii pre TASR uviedol, že v prípade vypočúvania Jaroslava N. ide o pomstu zo strany Balciara, o ktorom Jaroslav N. zverejnil informácie, že záhadne vlastní desiatky nehnuteľností a nevie hodnoverne vysvetliť ich nadobudnutie.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Peter Pellegrini
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM