Rastislav Búgel Politika

Pellegrini predstavil PLÁN: Slovákom chce pomôcť s CENAMI potravín

Vysoké ceny energií, rastúce úroky hypoték a v neposlednom rade aj drahé potraviny. Slováci neprežívajú najľahšie obdobie.

Ilustračný obrázok k článku Pellegrini predstavil PLÁN: Slovákom chce pomôcť s CENAMI potravín
Zdroj: TASR/AP , TASR/Michal Svítok

Vláda sa od svojho vzniku začala zaoberať viacerými ekonomickými otázkami. Nájdeme medzi nimi napríklad podporu v prípade extrémneho rastu splátok hypoték a aj rôznu formu pomoci seniorom.

„Veci, na ktorých robíme sú na prospech ľudí a ja sa fakt teším, že parlament a vláda doručujú od prvého týždňa pomoc ľuďom,“ povedal pre Pravdu Peter Pellegrini.

Majú pred sebou celé volebné obdobie

Predseda parlamentu dodal, že verí, že ešte počas decembra sa podarí prijať ďalšie zákony, ktoré by pomohli ľuďom a aj verejným financiám. Zároveň sa spolieha, že sa podarí schváliť rozpočet.

„Je logické že sa nedá programové vyhlásenie vlády ani sľuby politických strán naplniť za dva týždne. Je pred nami celé volebné obdobie, ale ideme krok po kroku a ďalšou témou ktorej sa budeme venovať sú aj ceny potravín a ja vám garantujem, že vláda s návrhom príde,“ dodal Pellegrini.

Dostali zadanie

Pred troma týždňami dostalo ministerstvo pôdohospodárstva a aj ministerstvo financií úlohu v podobe vytvorenia analýzy cien potravín.

Potvrdil to minister pôdohospodárstva Richard Takáč s tým, že termín bol stanovený do 10. decembra.

„Našou úlohou je byť maximálne súčinní s ministerstvom financií. Niektoré kroky sa dajú spraviť teraz, no mali by dopad aj na štátny rozpočet, druhá vec je systematická podpora poľnohospodárov," povedal pre Pravdu Takáč a dodal, že verejnosť by sa mala viac podrobností dozvedieť už o týždeň.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM