Webnoviny - Svet

Peniaze z Darcovských SMS na Spiš, Haiti a do Kene

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 28. februára (WEBNOVINY) – Dnes je posledný deň, kedy možno prostredníctvom Darcovskej SMS pomôcť zemetrasením zničenému Haiti. Dve mimovládne organizácie – Slovenská katolícka charita a Človek v ohrození – už dostali dohromady asi 165-tisíc DMS. Slovenská katolícka charita zbierala od 5. februára, získané finančné prostriedky pôjdu na Haiti – 60 percent na akútne odstraňovanie prírodnej katastrofy a 40 percent na obnovu zemetrasením zničeného ostrova. Dostali už takmer šesť a pol tisíca správ. Človek v ohrození zbieral peniaze od 15. januára, aj vďaka tomu už dostali takmer 158,5-tisíca správ. Získané finančné prostriedky použijú výlučne ako humanitárnu pomoc pre ľudí postihnutým zemetrasením na Haiti.

Od začiatku mesiaca možno Darcovskou SMS pomôcť prostredníctvom Savia Keni, projekt Tehlička pre Keňu možno podporiť do konca apríla. Cieľom verejnej zbierky je podpora rozvojových projektov organizácie. Prioritným rozvojovým projektom v rámci verejnej zbierky bude získanie finančných prostriedkov na podporu vzdelávania detí z ulice v centre Bosco Boys v Nairobi. Získané prostriedky použijú ako príspevok na stavbu a vybavenie učebných zariadení v centre Bosco Boys pre deti z ulice v Nairobi v druhej polovici tohto roku. Časť finančných prostriedkov použijú aj na ďalšie rozvojové projekty organizácie.

Rovnako od februára do apríla možno prispieť Komisii pre mládež v Spišskej diecéze a jej projektu Dávať neznamená iba strácať. Cieľom tohto projektu je stabilizovanie a rozvoj aktivít centra pre mladých ohrozených sociálnym vylúčením. Získané finančné prostriedky plánuje komisia využiť na prevádzkovanie programu Komunita, materiály pre nácviky sociálnych zručností, aktivity nízkoprahového klubu Cool Club a osvetovú činnosť v oblasti primárnej prevencie.

Na poslanie pomoci stačí odoslať SMS správu s textom DMS PROJEKT na číslo 877. Cena DMS je jedno euro, z ktorej príjemca dostane 96 percent.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM