Janka Danková Hokej

Peter Kopecký aj o svojom „bratskom“ sne

Keď sa povie „Kopecký“, väčšina ľudí si spontánne vybaví jediného slovenského dvojnásobného držiteľa Stanley Cupu - Tomáša. Floridský útočník sa o svoje priezvisko delí však so svojím mladším bratom Petrom, ktorý momentálne pôsobí v trenčianskej Dukle.

Ilustračný obrázok k článku Peter Kopecký aj o svojom „bratskom“ sne
Zdroj: TASR

Cesta viedla späť do Trenčína

Peter minulú sezónu hrával za „vojakov“ spod hradu Matúša Čáka. Po oslavách z bronzovej medaily však jeho úsmev na tvári vystriedali obavy, čo s ním bude ďalej, kde bude pôsobiť. Výluka v NHL spôsobila pomerne vysokú konkurenciu, a tak bolo pre neho neľahké nájsť nejaké to svoje miesto v niektorej z líg. Práve spomínaná výluka však zabezpečila, že jeho starší brat Tomáš sa ukázal na extraligovom ľade. Zápas, v ktorom si žltočervený dres obliekol štvrtýkrát v tejto sezóne, však nedohral. Pre podozrenie z poranenia ramena vycestoval na Floridu za svojím lekárom. O niekoľko dní však hokejoví fanúšikovia mohli opäť vidieť korčuľovať Kopeckého na ľade. Tento krát však išlo o mladšieho z bratov. „Ďakujem generálnemu manažérovi a trénerom, že som dostal šancu,“ reagoval na možnosť hrať opäť v Trenčíne Peter Kopecký.

Potrebujeme fanúšikov, nech nám pomôžu

Mladý Kopecký sa tak po niekoľkých mesiacov vrátil do Trenčína. Vedel čo od neho klub, resp. tréner očakáva? „Moje pozície sú brániť oslabovky. Ja moc gólov nedám,“ pousmial sa. „Chcem chlapcom hlavne pomôcť bojovnosťou. Keď vidíme, že to nejde, musíme každý začať sám od seba,“ dodal. Peter neodmietol reagovať ani na súčasnú situáciu v Trenčíne, kedy sa tímu veľmi nedarí a tribúny sú čoraz prázdnejšie. „Potrebujeme fanúšikov, nech nám pomôžu v tejto ťažkej chvíli. Body musíme získavať bojovnosťou, teraz to nepôjde pekným hokejom, ktorý chcú ľudia vidieť. V Trenčíne sú nároční fanúšikovia, ale teraz je prvoradá bojovnosť.“

O sne zahrať si s bratom

Bratia Kopeckí sa v Dukle doslova vystriedali. Len pár dní ich možno delilo od toho, aby si zahrali spolu v jednom tíme. „Zahrať si spolu? To je môj sen. Trenčín je moja srdcovka a keby sme si tu zahrali spolu, bolo by to krásne. Ja však musím hrať v prvom rade za seba a nie za brata,“ povedal nám o svojom „bratskom“ sne 23-ročný útočník. Obaja Kopeckí nosia na drese rovnaké číslo, a síce 82. Ako by to bolo v prípade, že by sa Tomáš vrátil do Dukly? Bol by Peter ochotný vzdať sa svojho čísla? „Tak to neviem, asi by sme si museli losovať kto sa ho vzdá,“ zasmial sa. „Ale nie. On je starší, tak by mal samozrejme prednosť,“ ujasnil nám to mladý „Kopec“.

Stále je nádej, že uvidíme dvoch Kopeckých na jednom ľade

Dalo by sa očakávať, že pred tým, ako Peter opäť začal bojovať za Trenčín, dostal niekoľko rád od skúsenejšieho brata. Ako to v skutočnosti bolo? „Keď som sem išiel hrať, veľa sme sa rozprávali. Sám mi potvrdil, že tu máme šikovných hráčov, ale veľmi špekulujeme v zakončení; vynikajúcich korčuliarov, vynikajúcich útočníkov. Máme dobré mužstvo, ale ako hovorím, hrozne špekulujeme. Bavili sme sa i o tom, ako je na tom on. Teraz je už zdravý, skončili mu rehabilitácie a začal trénovať. Uvidíme, či pôjde hrať.“

Peter Kopecký
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM