Správy Technológie

Petíciu 4ky podporilo 30-tisíc ľudí. Štát sa s ňou teraz musí zaoberať!

Petíciu za zachovanie konkurenčného prostredia na trhu mobilných služieb s bezmála 30-tisíc podpismi odovzdali dnes predstavitelia mobilného operátora 4ka na Úrade pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb.

Ilustračný obrázok k článku Petíciu 4ky podporilo 30-tisíc ľudí. Štát sa s ňou teraz musí zaoberať!
4
Galéria
Zdroj: 4ka

Cieľom petície je zastaviť rozbehnutú aukciu frekvencií, ktorá je podľa organizátorov petície neprofesionálne pripravená a v konečnom dôsledku môže znamenať pre spotrebiteľov vyššie ceny.

„Konanie štátu vyvoláva otázky o netrasparentnosti celého procesu aukcie, ktorú RÚ menil náhle a za podozrivých podmienok v prospech veľkých operátorov. My a bezmála 30-tisíc občanov žiadame štát o nápravu a vytvorenie konkurenčných podmienok pre štyroch mobilných operátorov,“ hovorí Juraj Ondriš, predseda predstavenstva SWAN, a dodáva: „Dnes sme odovzdali do rúk úradu petičné hárky, ktoré podpísalo bezmála 30-tisíc ľudí. Úrad tak má zákonnú povinnosť sa petíciou zaoberať.“

Úspešnou petíciou sa musí zaoberať štát. Telekomunikačný operátor 4ka vyzbieral za necelé dva týždne pod petíciu takmer 30-tisíc podpisov občanov Slovenska.

Štvrtý operátor tak vyzbieral takmer trojnásobok potrebných podpisov a ide tak o jednu z najúspešnejších petícií za posledné roky. Štát má teraz zákonnú povinnosť sa petíciou zaoberať, prešetriť a do 30 pracovných dní oznámiť výsledok vybavenia petície.

Petícia 4ka
4
Galéria
Zdroj: 4ka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM