Správy Regióny

Petržalka bude mať nové ihrisko. Poteší nielen hokejbalistov

V Petržalke v poslednej dobe vznikajú nové ihriská rýchlym tempom. A nikdy ich nie je dosť. Tento rok pribudne aj jedno hokejbalové.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka bude mať nové ihrisko. Poteší nielen hokejbalistov
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Petržalka nielenže obnovuje staré ihriská, ale v mestskej časti vznikajú aj nové miesta na šport.

Poteší najmä hokejbalistov

Najnovšie sa chystajú na Haanovej ulici, v blízkosti bicrosovej dráhy, stavať multifunkčný priestor nielen pre hokejbalistov. „Z iniciatívy Bratislavského hokejbalového zväzu s podporou našej Mestskej časti sa v najbližších dňoch na Haanovej ulici plánuje výstavba multifunkčného ihriska,“ informovala Bratislava24.sk Mária Halašková z Oddelenia komunikácie s verejnosťou Miestneho úradu Bratislava-Petržalka.

Ihrisko bude stáť na otvorenom priestranstve na mieste, ktoré doteraz slúžilo na hranie hádzanej a postupne pustlo. Ihrisko poteší najmä hráčov hokejbalu, ktorých je v Petržalke naozaj dosť. „Ihrisko poslúži ako náhrada za zrušené hokejbalové ihrisko na Tematínskej ulici,“ doplnila Mária Halašková.

Ihrisko, na ktorom sa už začalo pracovať, bude mať výmeru 52 × 26 metrov. Práce budú v najbližších dňoch pozostávať z opravy asfaltovej plochy, vybudovania preliezačiek a verejných WC. „Čo sa týka celkovej sumy prác, k tej zatiaľ nemáme žiadne informácie. Do budúcna plánuje zhotoviteľ (firma DOJAMO, s.r.o.) v rámci ihriska aj výstavbu šatní, obchodu so športovými potrebami a telocvične,“ dodala Halašková.

Ihrisko bude po rekonštrukcii prístupné všetkým deťom z okolia.

Ihrisko na Haanovej
5
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM